Három napon belül a második akciót hajtották végre. (Az elsőben kaptak el egy “korosodó idegen urat” és egy meztelen néger alakot!)

Tegnapról mára virradó éjjel Zaliznyicsnoje Guljapolszk falu közelében egy vasúti átjáró alatt elhaladó üzemenyagszállitó tankerkonvojt “torpedóztak” meg RPG-vel. Az akció egészen remekül sikeredett, hiszen a hat tanker elpusztulása – mind tele volt üzemanyaggal – a vasúti felüljárót is használhatatlanná tette. Igy aztán most a “Dnyepr vasút” nem üzemel.

A Gorlovka premén fekvő, és már hetek óta lángoló “Sztirol” vegyiüzem Valcman latortüzérségének mai fő célpontjává vált. “GRAD” sorozatvetőkkel lövik az üzemet, amit egyébként már az első találatkor elhagytak a dolgozók, és csak a tűzoltók küzdöttek idáig a tűz továbbterjedésének megakadályozásááért.

Ezt a tevékenységet azonban ma délelőtt abba kellett hagyniuk, hiszen már az első belövéseknél meghalt két tűzoltó. A sorozatos találatok miatt mostmár az egész üzem lángol, és az ott tárolt vegyianyagok hatalmas ökológiai katasztrófaveszélyt jelentenek.

sztirol

Gorlovkában ma egyébként a folyamatos tüzérségi tűzben teljesen megsemmisült egy iskola, és nyolc polgári személy vesztette életét tegnap délutántól ma délig.

https://balrad.wordpress.com/2014/08/11/esztelen-pusztitas-gorlovkaban/



Minden eddiginél nagyobb erejű offenzivát inditott a Valcman- horda Donbasszban a Népköztársaság leverésére.

A DNR sajtóközpontjának jelentése szerint nagyon súlyos harcok dúlnak Centralnyij, Csernuhino, Gorlovka, Kamenyka, Mogila Osztraja és Jenakijevo térségében.

Orlovo-Ivanovka, Gorlovka és Ilovajszk környékén a pribékek páncélosok fedezete mellett próbálkoznak. A DNR tájékoztatása szerint a helyzet “nehéznek mondható”.

Andrej Liszenko – valcmanista megmondó – Kijevben bejelentette, hogy a négy irányba előnyomuló zsoldoshorda 26 helyen mért végzetes csapásokat a “terroristákra”, igy többek között (a már számtalanszor “elfoglalt”) luhanszki repülőtér romjainál.

Liszenko szerint a “terroristák” még soha ilyen mérvű veszteséget élőerőben és technikában nem szenvedtek, mint a mai csapásokban.

Hamarosan eltapossuk a lázadók fészkeit, és “felszabaditjuk a kommunista elnyomás alatt szenvedő országrészt”!-pislantott jelentőségteljesen. Annyi biztosra vehető a bejelentéseiből, hogy ma legalább hatvan civil vesztette életét az offenziva miatt.

Tán’ már a csizmáját is fényesitgeti a holnaputáni moszkvai Győzelmi Disszemlére!

https://balrad.wordpress.com/2014/08/11/elsopro-ereju-offenzivat-inditott-a-valcmanista-horda-donbasszban/