2014. augusztus 11., hétfő

Kína visszautasította az Egyesült Államok rendezési tervét

A Dél-kínai-tenger környéki államokra vonatkozó három lépéses tervezettel állt elő az Egyesült Államok külügyminisztere, John Kerry. A megoldási javaslatot a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) aktuális csúcstalálkozóján, Myanmarban tette közzé az Egyesült Államok. A javaslatot támogatta a Fülöp-szigetek külügyminisztere, Albert del Rosario, mivel meglátása szerint a helyzet a Dél-kínai-tengeren instabil.
Dél-kínai-tenger
A kínai külügyminiszter, Wang Yi reagált a meglátásra, a hivatalos kínai álláspont a Dél-kínai-tenger ügyében "általánosságban stabil". A kínai fél szerint az Egyesült Államoknak semmi keresnivalója nincs a régióban, ezért a rendezési tervet nem fogadják el kínai részről.
Hídfő.net | Wang YiWang Yi, Kína külügyminisztere.
Természetesen az USA nem fogja feladni, hogy visszaszerezze az ellenőrzést a Távol-Keleti régióban, de ez Kína jelenlegi pozícióját figyelembe véve majdnem, hogy lehetetlen lesz. A BRICS országok politikai és gazdasági erejének növekedését jól jelzi, hogy az USA nem tud jelentős eredményt elérni se politikailag, se katonailag az utóbbi években a Távol-Keleten.

http://www.hidfo.net/2014/08/11/kina-visszautasitotta-az-egyesult-allamok-rendezesi-tervet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése