Rendkivül súlyos harcok dúltak a vidéken. Valcman Nyalókakirály “nemzeti” gárdájának latortüzérsége továbbra is a donyecki és luhanszki polgári infrastruktúra megsemmisitését tartja legfontosabb feladatának. Minden rendelkezésökre álló tűzszerszámmal pusztitanak. Tegnap kora reggel Antracittnál még a légierőt is bevetették, amely négy bombát dobott volna a vasúti pályaudvarra. Szerencsére csak kettő robbant fel, és azok közül is csak az egyik talált célt, komoly károkat okozva a vasúti pályán. A másik bomba a lakóépületek közé csapódott.

Luhanszban, Gorlovkában, Donyeckben tegnap a latortüzérség belövései következtében 16 polgári személy vesztette életét.

Nyalókakirály hadvezetése valószinűleg nem olvassa a Bal-Rad-ot. Ha olvasták volna, egy tegnapelőtti helyzetelemzésünkben kitértünk a “felszabaditott” területeken a latorhordára leselkedő veszélyekre. Jelesül arra, hogy minden valószinűség szerint a déli-fronton két katasztrofális vereség után harmadszor is bele fognak mászni ugyanabba a csapdába.

Bekövetkezett tegnap számukra az általunk előre megjósolt újabb katasztrófa.

A Sahtyorszk-Sznyezsnoje-Krasznyij Lucs-térségben ismét “zsákba” futottak, és ezt az önvédelmi erők ki is használták.

Orlov-Ivanivka falunál egy teljes latorerő-csoportositást “számolt” fel a népi milicia.

kr1kr2kr4

Ilovajszk térségében délután pedig úgy ütöttek rajta a latorhordán, hogy azoknak szinte idejük sem volt felfogni mi is történik.
Ilovajszknál ráadásul nagyon komoly hadizsákmány került a miliciák kezei közé. Régenóta fájt már a foguk ilye szerszámokra. Mindjárt négy darab is sértetlenül került a kezükbe.

SzAU2Sz3

SzAU2Sz3 önjáró löveg. Még atomtöltetű taktikai harcászati gránát kilövésére is alkalmas.

Becenevén “Akácia” Hirlik, hogy rettenetes hatású fegyver.

Donyeckhez viszont özönlik a pribékhorda anyagi és élőereje. Valcmanék gondoskodnak, hogy a donbasszi húsdaráló egy pillanatig se maradjon üresen.

https://balrad.wordpress.com/2014/08/11/mukodik-a-donbasszi-husdaralo/