2014. augusztus 28., csütörtök

Újoroszország: nem állnak le a népfelkelők

Az éjszaka Donyeckre, Luhanszkra, Makejevkára, Moszpinora és Ilovajszkra hevesen lövöldöző valcmanista latortüzérséget minden helyszinen a népfelkelők elkezdték ma reggel ritkitani.

Ezzel egyidejűleg minden frontszakaszon intenziven támadják és üldözik Nyalókakirály tépett seregeit.

Amvrozijevkánál hetven valcmanista lator adta ki a páráját.

Újoroszország erőinek offenzivája kiszoritotta a latrokat Szlavjanoszerbszkből, Krimszkojéból, és Kirovszkból.

Sztarobesevonál négy darab BTR-!-es, három darab BMP, három darab 2 Sz-1 tipusú önjáró löveg, három darab 100 mm.-es páncéltörő ágyú, négy teherautó, és két terepjáró, valamint nagy mennyiségű munició lett a HELYI LAKOSOKBÓL HIRTELEN ALAKULT “partizáncsoport” zsákmánya. Huszonöt zsoldos egyszerűen megadta magát az arrafelé – sz szerint – őgyelgő helyi fiatalok egy csoportjának.

Pontosan meg nem határozott donbasszi helyszinen viszont modernizálta magát Újoroszország hadereje. “Beszereztek” Nyalókakirály készletéből egy “Tocska-U” rendszert.

A milicisták elmondták a kezelőszemélyzetnek, hogy már régóta fáj a foguk egy ilyen ketyerére. Megkérdezték, hogy nem-e nekik ajándékoznák. A kezelőszemélyzet hajlott a szép szóra.

Uljanovszknál a hitehagyott és reményvesztett 61. tüzérezred – élén az ezredparancsnokkal Sz. Nahotyinyim ezredessel – fehér zászlót lengetve megadta magát az első, arra tévedő milicistacsapatnak.

Luhanszk környékén – Fascsevkánál – a latorhorda megkisérelt ellenállni a népfelkelők támadásának. A lövészekből álló horda 48 egyedének pusztulása láttán közel százan letették a fegyvert. Néhány pedig berohant a környékbeli erdőkbe.

Novoazovszk és Mariupol tisztára lett söpörve. Latornak nyoma sincs egyik városban sem.

Novokatyerinovka térségében komoly csetepatéban tankokat, BMP-ket, teherautókat vesztett a valcmani csapat, 42 fűbe harapott, 24 megadta magát.

Csak a tegnapi napon – becslések szerint – Nyalókakirály 750 bérgyilkosa lett “kivonva” a hadrendből. (Ez összesitett adat, amelyben a halottak, és a sebesültek, valamint a fogságba esettek szerepelnek.)

Ma délelőtt 150 valcmanista dezertált.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/28/ujoroszorszag-nem-allnak-le-a-nepfelkelok/



A DNR erői ma déltájban átlépték a Donyeck-régió-Zaporizzsja-régió határát.

A hirre a Zaporizzsja-régióbeli Krasznaja Poljanából és Novoukrajinkából pánikszerűen kimenekültek a valcmanista latrok. Délután egy órára a népfelkelők támadóéke felszabaditotta Gulaj Poljét, Sztarodubovát és Oszipenykát, és elérte Berdgyjanszkot is!

Ma délutáni keltezésű az a hir, miszerint Kolomojszkij Izraelben bukkant fel, mert Európát nem tartja eléggé biztonságosnak – ami az ő személyét illetei.

Gázos Kapelman Julcsa – hazaáruló, gáz és belsőségnagykereskedő – azonnali statárium bevezetését sürgette ma, donbasszi orosz invázióra hivatkozva.

Arról nem nyafogott a “Batykivscsina” főnöknője, hogy milyen erővel? – kivel? – kivánna érvényt szereztetni az általa hőn óhajtott statárium rendelkezéseinek. Már saját bandájában sem ura a helyzetnek, hiszen hűséges bűnözőtársai hagyták el tegnap a “tábort”, és léptek ki a banditapártból, ahol Julcsa a “Madam”

A Szaur-Mogilra pedig ismét kitűzték a DNR – zászlaját, és a népfelkelők megkezdték a “berendezkedést” a dombon.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/28/lehet-hogy-komolyan-gondoltak-es-kijevbe/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése