A Luhanszki Népköztársaság hatóságai tegnap “visszaszolgáltattak” családjuknak négy fogságba esett valcmanista önkéntest, akik “dezertáltak” orosz területre, és “fogságban” vészelték át épségben – egészségben a donbasszi húsdaráló szörnyűségeit.

A donbasszi frontok mindegyikén káosz, pánik, kétségbeesés és menekülés jellemzi Nyalókakirály “büntető” hordáinak magatartását.

Százával adják meg magukat Nyalókakirály “könnyed donbasszi szafarira” csábitott önkéntesei, és százszámra dezertálnak Oroszországba, vagy csak úgy egyszerűen otthagyják alakulataikat.

csatatér

Fölsorolni szinte lehetetlen a miliciák általi rajtaütések szinhelyeit. A latorhad a déli frontszakasz teljes hosszában menekül, jószerével amerre lát. Mariupolban tegnap késő délután feltűntek a DNR harckocsijai.

mar

“Marinovka” “Uszpenka” és “Novoazovszk” határátkelők és környékük teljes egészében a DNR-erőinek ellenőrzése alá került. Az “százkilométeres üldözőfutás” során csak tegnap mintegy háromszáz zsoldos került le Nyalókakirály zsoldlistájáról. A haditechnikában elszenvedett veszteségük felsorolása szintén lehetetlen feladat. Elveszitettek tegnap – többek között egy Mi-8-as helikoptert is.

heli

1021605113

roncskerKijevben Liszenko udvari haditájékoztató a két héttel ezelőtt beigért győzelmi jelentés helyett “jönnek a zoroszok!”-kal riogatta tegnap az újoroszországi sorozatos valcmanista kudarcok miatt idegeskedő “természetes barátokat és szövetségeseket”. (Ez annyiba persze igaz, hogy Újoroszország erői valóban orosz nemzetiségűek, ám Liszenko az orosz hadsereg invázióját vetitette rettegő uralkodója, az udvar és a megbizók felé!)

kijevbe

Két héttel ezelőtt Pervomajszknál egy speciális páncélozott valcmanista mozgó parancsnoki jármű roncsai közül a milicisták kikotortak négy elszenesedett latorhullát.

A jármű különlegessége keltette fel a figyelmüket – mert nem a megszokott kinézetű volt.

Mára nyert részbeni bizonyitást, hogy izraeli “tanácsadók” sültek meg a különleges parancsnoki járműben Pervomajszknál. Az egyikük – dokumentummaradványokból beazonosithatóan – Benjamin Netenjahunak – a latorállam miniszterelnökének katonai-harcászati ügyekben illetékes egykori személyes tanácsadója, az 1997-es születésű Michael Falkov.

A derék hadfi a “Donbassz” megtorlózászlóalj pribékjeit irányitgatta, mint ahogyan a fogságba esett bérgyilkosok elmondták – a többi három is! Mind a négyen Izraelből érkeztek – a donbasszi kemencébe!

Ennek a négy bérgyilkosnak a veszte lehetett az oka a Faina Kirshenbaum izraeli belügyminiszterhelyettes által vezetett izraeli delegáció augusztus 19-22 közötti kijevi látogatásának.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/28/fut-a-lator-aug-27-i-donbasszi-hadiosszefoglalo/


Novoazovszk után, irány Mariupol! Hírek a frontról

Augusztus 27-én a Donyecki Népi Köztársaság Fegyveres Ereje (a Donyecki Népi Milícia új elnevezése Alexandr Zaharcsenko miniszterelnök által) felszabadította Novoazovszk városát.
Hídfő.net | A Donyecki haderő harckocsijai Novoazovszk város nyugati kijáratánál
A Donyecki haderő harckocsijai Novoazovszk város nyugati kijáratánál
A felkelők támadásukat folytatták Mariupol felé a kelet-nyugati főútvonal mentén. A tengerparti nagyvárost, Mariupolt 10 km-re közelítették meg az új-orosz erők keletről és északról egyaránt. A biztos orosz-ukrán határra támaszkodva hatolnak előre most a felkelők, Rozivkánál már egyes egységeik át is lépték a korábbi ukrán Donyeck megye közigazgatási határát is nyugat felé. Ahogy korábbi beszámolóinkban is megemlítettük, ez a hirtelen előrenyomulás azért lehetséges, mert a valós harcértéket képviselő ukrán alakulatokat sikerült két nagyobb katlanba beszorítani az átkaroló támadások során, így azok nem tudták meggátolni a Donyecki Fegyveres Erőket abban, hogy kijussanak a gyengén védett front mögötti területekre. Ennek köszönhetően három nap alatt 100 km-t haladtak előre a támadó alakulatok.
A két katlanban (Amroszijvka és Dokucsajevszk) legalább 7000 főnyi ukrán katonaság lelhető fel. Az Amroszijvka közeli "zsákban" több, főként "Jobb Szektor" és Majdan-aktivista tagokból álló zászlóalj is csapdába esett. Ezeknek a politikai alapokon toborzott csapatoknak felőrlése és megsemmisítése leginkább propagandaértéket fog képviselni. Felmentésükre nem igazán van remény, hiszen a Kijevhez hű főerők délen éppen saját önvédelmükkel vannak elfoglalva, tehát nem valószínű, hogy ellentámadást tudnának indítani a katlanok felszabadítása ügyében. Az egyetlen esélye ezeknek a bekerített erőknek, ha az orosz határon átlépve kérnek menedéket. Ezt augusztus 27-én már 62 fő meg is tette. Sztarobescsevonál pedig 129 ukrán katona adta meg magát a felkelőknek. Egy 400 fős Nemzeti Gárda egység pedig egyszerűen hazautazott, ezzel önkényesen elhagyta a konfliktus zónáját, amíg még lehetősége volt rá. Az ukrán haderőben megjelentek a bomlás előjelei.
Hídfő.net | A Donyecki Népi Köztársaság Fegyveres Erőinek támadása délen
A Donyecki Népi Köztársaság Fegyveres Erőinek támadása délen
A közel félmillió lakosú tengerparti város, Mariupol védelmét sikerült a rendkívül rövid idő alatt valamelyest megszerveznie az ukrán hadsereg ide visszavonult egységeinek, valamint a saját hírforrásaik szerint némi erősítést is sikerült a településre bejuttatniuk. Várhatóan, elsőnek nyugat felől bekerítik a felkelők erői ezt a települést is. Ezzel elvágják az utánpótlás lehetőségét, majd növelik a Kijevhez hű védőerők elszigeteltségének mértékét a további nyugati irányba való támadással, Jalta és Bergyanszk városok felé. A tenger felől való utánpótlás lehetőségétől is eleshetnek a leendő mariupoli ostromgyűrűben ragadó ukrán alakulatok, ha az új-orosz erők a következő napokban elfoglalják Bergyanszk kikötővárost is.
A DNKFE reggel elérte Mariupol közigazgatási határát.

http://www.hidfo.net/2014/08/28/novoazovszk-utan-irany-mariupol-hirek-frontrol