Szlavjanszk

- Hírek, kommentárok-

MTI: “Humanitárius katasztrófa nincs, csak “súlyos gondok” vannak Kelet-Ukrajnában – jelentette ki szerdai médiajelentések szerint Oldrich Andrysek, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) ukrajnai képviselője.

Szavai szerint Ukrajna keleti részében nem halnak éhen, szomjan emberek vagy fagynak halálra, mint például Szudánban, Irakban vagy Szíriában. “Mi ezt nevezzük humanitárius katasztrófának” – jegyezte meg.

Luganszk 2

A tisztségviselő adatai alapján a Kijev által terrorellenesnek elnevezett hadművelet kezdete óta a többmilliós lakosú országrészből eddig mintegy 175 ezren menekültek el.

Kramatorsk

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Minszkben úgy nyilatkozott, hogy a kelet-ukrajnai helyzetet “nem lehet másként, mint katasztrofálisnak jellemezni”. Moszkva ezzel indokolta a korábbi, mintegy 260-280 kamionból álló segélykonvoj elindítását is, amely a múlt pénteken hajtott be engedély nélkül Ukrajna területére, és azt is, hogy újabb segélyszállítmány küldésére készül.”

Bal-rad Komm: Érdekes dolog lehet “megfagyni Szudánban, Irakban vagy Szíriában” – ahogyan az ENSZ képviselő mondta. De ez mindegy is. A lényeg az, hogy az ENSZ kijevi képviselője, – nem független a Juntától, ez a nyilatkozata alapján a napnál is világosabb.

Szlavjanszk 2

A Junta próbálja tagadni a Kelet-Ukrajnában történő katasztrófát, – most már az ENSZ segítségével.

Szlavjanszk, Kramatorszk, meg a körülöttük lévő kistelepülések tragédiája után, most Luhanszk és Donyeck van soron.

A Junta könnyű, közepes és nehéztüzérsége, rakétái, repülői, – mind-mind a felsorolt települések infrastruktúráját bombázták, hogy szétrombolják, a víz, villany, gázszolgáltatást. Minden erővel akadályozzák az élelmiszer szállítást. – Sikerült is nekik majd mindenütt.

Nincs humanitárius katasztrófa Kelet-Ukrajnában, ahol a harcok legkevesebb több millió orosz ajkú lakost érintenek? – Ilyen szemenszedett hazugságra csak az képes, – akik érzéketlen, s gondolatait csakis a pénzbeli támogatások megszerzése kötik le.

Ilyen például az ENSZ kijevi képviselője. – S, ha ezt az ENSZ nevében teszi, – akkor mi többé nem fogadjuk el azt legális szervezetnek.

Luganszk
B-R