Végleg levonták az amerikai zászlót a Budai Várban, a korábban az amerikai nagykövetség által használt Táncsics Mihály utcai épületben. Az épület sorsáról több éven keresztül folyamatban voltak a tárgyalások, ami azzal az eredménnyel végződött, hogy 66 év után az ingatlan visszakerül az állam tulajdonába. Az amerikai nagykövetség pedig cserébe két újabb épület kap a Szabadság téren. A kormány minden bizonnyal szimbolikus jelleggel vállalja a két épület felújítását és a nagykövetség tulajdonába adását, utalván arra, hogy 25 évvel ezelőtt még az Egyesült Államokat tartotta a szabadság zászlóvivőjének.
Kétségkívül diplomáciai gesztus értéke van annak, hogy az Egyesült Államok tulajdonába adnak újabb területeket a "Szabadság tér" nevű helyből. Azonban figyelembe véve az amerikai külügy tevékenységét Magyarországon globális viszonylatban, tucatnyi fizetett funkcionáriuson kívül aligha gondolhatja bárki is komolyan, hogy a képviseletüknek helye van a Szabadság téren, és ebből az "amerikai szabadságnak" gondolt zsarnokságból nem elvenni kéne, hanem még többet hozzáadni. Az amerikai nagykövetség Szabadság téren állomásoztatása legalább annyira abszurd, mintha egy kannibalizmusról híres ország nyithatna nagykövetséget az "Emberi Jogok téren".

http://www.hidfo.net/2014/08/28/meg-tobb-amerikat-szabadsag-terre



ORSZÁGUNK és demokrácián szimbóluma, a “magyar” parlament épületének tőszomszédságába amerikai tengerészgyalogos horda telepszik meg. Mert ugyanis 66 évnyi bitorlás után az amerikaiak visszaadták NEKÜNK az egykori Táncsics börtön várbeli épületét, és cserébe kaptak érte kettő ingatlant. A Szabadság téren. Pesten.

Igy aztán ORSZÁGUNK első számú középülete környékén hamarosan amerikai zászló fog lengedezni!

ORSZÁGUNK első számú középülete az ő figyelő tekintetük által lesz vizslatva!

Ami – ugyebár – el is várható “Elsőszámú Természetes Barátunk és Szövetségesünk” részéről!

Innen már tényleg csak néhány méter ORSZÁGUNK elsőszámú középületének legmagasabb tornya!

Az amerikaiak szerint jól fog azon mutatni a csillagos-sávos!