Hogy kik számitanak neves közéleti személyiségeknek Hollandiában – azt mi nem tudjuk. Azt sem tudjuk, hogy a nyilt levelet megjelentető “De Ommekeer” néven emlitett holland állami szervezet miféle-mifajta.

A nyilt levél egyik szerzője A van der Peel, valami neves holland üvegművész. Ennek az állami szervezetnek a honlapján megtalálható a nyilt levél teljes szövege holland, német, és angol nyelven.

Az orosz nyelvű internetes portálok ma reggel ezzel a hirrel nyitottak. Teljes terjedelmében ismertetik a nyilt levelet – természetesen orosz nyelven.

A meglehetősen hosszú irást csak kivonatosan közüljük.

A rendkivül hizelgő megszólitást követően a levél szerzői elnézést kérnek Oroszország elnökétől és Oroszországtól, az őket ért nemtelen nyugati vádaskodások miatt. Ezeket három témakörben emlitik:

1. A sziriai konfliktus kapcsán Oroszországot ért hamis nyugati vádak.

2. A kijevi puccs kapcsán tanúsitott nyugati magatartás elitélése, és az Oroszországot ért rágalomkampány a Krim és Donbassz kapcsán.

3. A lelőtt maláj utasszállitó repülőgép esetének álságos, minden bizonyitékot nélkülöző és Oroszországot bűnbakként beállitani igyekvő nyugati törekvések.

A nyilt levél szerzői elitélik a holland kormány és a sajtó negativ elfogultságát Oroszországgal kapcsolatosan, és kettős mércét emleget a nyugati világban.

A Nyugat “felébredt” polgárainak nevében a donbasszi eseményeket a Nyugat szörnyű imperialista törekvéseinek eredményeként emlitik.

Sajnálkoznak a nyugati médiák elveszett függetlensége miatt, ami pedig a Nyugat törekvéseinek szócsöveiként való felhasználásukat jelenti, és a nyugati polgárok objektiv tájékoztatása helyett a hazugság lett a fő feladatuk.

Sopánkodik a nyilt levél egy sort a Nyugat által Oroszországgal szemben elrendelt gazdasági szankciók miatt, amit pedig egyenesen machinációnak tartanak.

Politikai bölcsességet várnak el Vlagyimir Putyintól, mert ők békét akarnak. Tisztában vannak ugyanakkor, hogy a Nyugat mindent megtesz egy csakis a saját érdekeinek megfelelő új világrend kialakitása érdekében, és teljes mértékben figyelmen kivül hagyja az emberek érdekeit, és semmibe veszi a szuverén nemzetek jogait. Céljai elérése érdekében többmillió ártatlan ember legyilkolásától sem riad vissza, amit elfogadható árnak tekint.

“Nekünk, holland állampolgároknak nagyon fontos a béke és az igazságosság. Fontos a béke és az egyetértés Oroszországgal. Reméljük, hogy meg tudjuk győzni a holland kormányt is minderről, és imádkozunk azért, hogy az országaink között növekvő feszültség enyhüljön.”

-Hát nagyjából ez a nyilt levél tartalmának rövid összefoglalója.

Van a Bal-Rad-nak persze némi fenntartása ennek keletkezése kapcsán. Elsősorban is az, hogy ez a “bocsánatkérés” és bűnfelismerés miért csak pár nappal az orosz viszontszankciók még alig bevezetése után törttént. Jobb lett volna, ha már Valcman Nyalókakirály Megkoronázásakor megirták volna, ha már ilyen jól számon tartják – időben is – a történéseket.

Tény persze, hogy Hollandiát az orosz szankciók meglehetősen súlytják!

Ám meggyőződésünk, hogy nyilt levelet inkább az USA elnökéhez, meg a NATO-hoz kellett volna irni! Nem kifelejtve Jugoszlávia esetét sem!

Persze azért az, hogy egy hollandiai állami szervezet honlapján jelenik meg egy Oroszországtól és annak elnökétől elnézést kérő nyilt levél, az azért meglehetősen jelentőségteljes fejleményként értékelendő.
(Forrás: http://ru.faktxeber.com)