Ma van az évfordulója a világ egyik legnagyobb emberiség elleni bűntettének. Soha ember olyan kegyetlen és halálos fegyvert nem vetett be, mint amelyet az Egyesült Államok vetett be a japán civilek ellen 1945 augusztus 6-án. 90 ezer ember égett el egyetlen perc alatt, és másik 70 ezer pedig a sugárzás következtében halt meg szörnyű kínok között, az elkövetkezendő pár hónap alatt. A genetikai sérülések és a rák különféle alfajai a mai napig sújtják az embereket.
Hídfő.net | Hirosima
Hirosima az atomrobbanás után.
Történelmi kérdések - kellett vagy nem bevetni a bombát - senkit nem érdekelnek. Vannak morális kérdések, melyeken nem lehet vitatkozni. Három olyan fegyver típus van, melynek bevetése emberiség elleni bűntettnek minősíthető.
Az atomfegyver, a vegyifegyver, valamint a piszkos bomba. Mindhárom fegyvernek egyetlen közös jellemzője van.  Az első világháborúval lezáruló korszak után csak és kizárólag az Egyesült Államok vetette be (vagy annak valamely pribékje) ezeket a fegyvereket.
Az USA két japán várost sújtott atomrobbantással, mindkét városban a célpontok civilek voltak.
Vegyi fegyvert az USA töménytelen mennyiségben használt Vietnamban. Egynegyed Magyarországnyi területet 300 évre lakhatatlanná tettek, a háborút képtelenek voltak megnyerni ennek ellenére. Valójában a II. világháború óta egy háborút sem nyertek meg. Ezen kívül Szaddam Husszein vetett be az Egyesült Államok csatlósaként, Irán ellen vegyi fegyvereket.
Piszkos bombát, illetve lövedékeket szintén csak az USA használt és használ a mai napig. A piszkos bomba olyan lövedék, amely radióaktív anyagot tartalmaz, amelyet aztán a szél visz minden felé, és így fertőz meg embereket.
A nagy humanista és demokratikus USA mindössze ennyire humanista és demokratikus. Valójában semmi egyéb mint egy hatalmas rablóbanda, ami kapitalista érdekeiért bárkit legyilkol - leginkább aljas eszközökkel, hogy más országoknak még az ellenállás gondolata se jusson eszébe.

http://www.hidfo.net/2014/08/06/augusztus-6-hirosima