"Az ISIL maradékai, akik beszorultak Aleppoba, olyan háborút vívnak, amelyhez fogható soha, vagy nagyon ritkán fordult elő a történelemben. Az ISIL állatainak egyszerűen semmi sem szent, semmi erkölcsi gátat nem ismernek. Talán nincsenek is nekik olyanok." Ezt mondta a napokban a szír hadsereg egy tisztje. Azok a terroristák, akik kannibálok, szervkereskedők, minden nőt megerőszakolnak, aki az útjukba kerül, bárkit lelőnek, legyen az gyerek vagy öreg, ha a legkisebb érdeket is látják benne, - voltaképpen velük kapcsolatban semmin sem kell csodálkozni.
Többen szemére vetik a szír hadseregnek, hogy a kezdeti sikerek után nagyon lelassult Aleppo ostroma, és rettenetesen lassan haladnak előre a katonák. Mikor ezt a kérdezett tisztnek felrótták, csak annyit válaszolt, a számítógép elől könnyű bíráskodni, ide kell jönni segíteni, és akkor lehet követelni az eredményeket. Válaszul elmondta, hogy az ISIL zsoldosainak és vallási bolondjainak volt ideje felkészülni, és szemmel láthatóan úgy rendezkedtek be, hogy ha elvesztik ezt a csatát, sosem lesz lehetőségük visszatérni. Minden ház, minden sarok, minden emelet vagy lépcső egy bombát rejt befalazva vagy beásva. Volt eset, hogy a katonák elértek egy házat, és a benn lévő civileket hívták, hogy jöjjenek ki, a sebesülteket is hozzák. Az ISIL az egész házat a levegőbe repítette a benne lévő civilekkel és a mellette álló katonákkal együtt. Az aleppoi börtön mellett a katonák egy úton haladtak át, az egész útszakaszt a levegőbe repítették. A hadsereg parancsnokai úgy látják, hogy minden házat, minden egyes utat vagy átereszt, hidat szét kell lőni, ami a katonák elé kerül. Ezt azonban az nehezíti, hogy az ISIL fogolyként tartja fogva a civileket, szó szerint élő pajzsként használva őket. Kiéheztetni sem lehet a bekerített egységeiket, mert mindent elvesznek a civilektől, így ők halnának éhen először. Ezeket a senkiházi terroristákat támogatja komoly fegyverzettel és pénzzel az Egyesült Államok.
A parancsnok azonban az is elmondta, hogy így vagy úgy, de az aleppoi csatát megnyerik. Elmúlt héten is sikerrel szabadítottak fel egy családiházas városrészt. Lehet hogy ez a csata fog a legtöbb szír életébe kerülni, de Aleppo után már csak kisebb városok lesznek az ISIL kezén, ezzel elvesztik szír területen a legnagyobb várost. Ha Aleppo felszabadul, az ISIL tisztába kerül vele, hogy a szíriai kalandnak vége. Onnantól kezdve csak falvakban és sivatagban tudnak utóvédharcokat folytatni. Elmondta azt is, hogy a hadsereg rádiófelderítése folyamatosan hallgatja le a kiküldött rádióüzeneteket, amelyek szerint egyre rosszabb a helyzete a bent lévőknek. Próbáltak áttörni, hogy utat nyissanak de minden kísérlet kudarcba fulladt. Létszámban fogynak, utánpótlásuk nincs, hiába rejtettek el sok lőszert, az sok esetben már hozzáférhetetlenné válik, átkerül a másik térfélre, maguk alá temetik leomló épületek. A hadsereg azonban jó ellátással rendelkezik, helikoptere és bombázói folyamatosan támadják az ellenséges állásokat. A tiszt szerint a lényeg most a precíz rakéta és tüzérségi támadásokon van. A siker lassan de biztosan meglesz.


http://www.hidfo.net/2014/08/06/legorultebb-haboru-aleppo-ostroma