Egy százalék körüli mínuszokat hoztak össze a tengerentúli részvénypiacok. Állítólag az ukrán-orosz válság hírei aggasztották a befektetőket. Így piszkálgasd Argentínát is, és tessék, itt a pofon. A piaci feszültséget csak fokozta, hogy a lengyel külügyminiszter, Radoslaw Sikorski a TVN24-nek egy lehetséges orosz invázióról nyilatkozott. Szerinte hamarosan eldől, hogy az orosz-ukrán határ mentén felsorakoztatott orosz haderő tényleges veszély vagy csak fenyegetés. A Dow Jones esetében a keddi, 16 429 pontos záróérték bő kéthavi mélypontnak felel meg.
A Dow Jones esetében a keddi, 16 429 pontos záróérték bő kéthavi mélypontnak felel meg.


Az S&P 500 index pedig legutóbb június elején járt ilyen mélységben.

Közel -1% lett a vége

Zárásra ugyan kissé csillapodott az eladói nyomás, azonban így is közel 1% lett a mínusz a végére. A Dow 0,85%-ot esett, a Nasdaq 0,70%-os, az S&P 500 0,98%-os mínuszban zárt. Nem tudják lerázni magukról a veszteséget az amerikai tőzsdék, továbbra is 1% közeli mínuszban járnak. A Dow Jones mutatója 0,96%-ot esett, a Nasdaq 1%-kal, az S&P 500 1,08%-kal került lejjebb.


A Target Corp. részvényei 3,9%-ot veszítettek értékükből, miután a második negyedéves eredménye elmaradt a várakozásoktól. Eközben a Motorola Solutions árfolyama 5,1%-ot esett a gyengébb negyedéves számaira.

Méretes esés Amerikában

Elsősorban az orosz-ukrán válsággal kapcsolatos hírekkel magyarázható az amerikai tőzsdék keddi szenvedése, mindhárom vezető részvényindex nyitás óta esésben van. A Dow 1,07%-ot veszített értékéből, a Nasdaq 0,96%-kal, az S&P 500 1,13%-kal került lejjebb. A befektetőket elsősorban az bizonytalanította el, hogy Vlagyimir Putyin délután - az amerikai és európai szankciókra reagálva - válaszintézkedéseket helyezett kilátásba.
Méretes esés Amerikában

Méretes esés Amerikában
A keddi kereskedésben a legfontosabb amerikai makroadat az ISM nem feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index júliusi értéke volt, ami a várakozásokat felülmúlta. Ezen kívül az új megrendelések alindexe 9 éves csúcson áll. Piaci beszámolók szerint ez az adat is ráerősített azokra a várakozásokra, hogy az amerikai Fed a korábban vártnál előbb emel kamatot.

Hírfigyelő Szolgálat