Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter szerint EU szintű kompenzációra van szükség, mert 25 milliárdos veszteség éri a magyar mezőgazdaságot az Oroszország elleni uniós szankciók miatt. A magyar agrárexport mintegy 80 millió eurós veszteséget szenved a nyugati szankciók miatt, amiért semmi nem kárpótolja a magyar termelőket.
Ugyanakkor amit a magyar külügy ezen a téren művel, az nem több, mint a felelősség hárítása. Nem Brüsszel a felelős azért, hogy Magyarország csatlakozott az Oroszország elleni szankciókhoz, - de még csak nem is Washington. A magyarországi atlantista kormány a felelős az elszenvedett veszteségekért, mert a magyar termelők érdekeinél előrébbvalónak tartja az amerikai érdek kiszolgálását. Bár az európai politika továbbra is az Egyesült Államok visszhangjaként működik, nem Washington hozta az európai uniós szankciókat, a szankciók Magyarországra vonatkozó részét sem Washington hajtotta végre, hanem a hazai kollaboráns kormány.
Hídfő.net | Navracsics Tibor
Magyarország megtehette volna, hogy az Európai Unió által - Washington nyomásgyakorlására - meghirdetett szankciókat egyszerűen elutasítja, és ehelyett a magyar termelők érdekeit tartja szem előtt. Egy a magyar érdeket képviselő magyar kormány bizonyára így járt volna el. Mindez amiatt nem történt meg, mert a magyar kormány csupa olyan személyekből áll, akik nyugati egyetemeket jártak, életük egy részét valamelyik nyugati országban töltötték, majd hazajöttek, és nyugati pénzen finanszírozott szervezetekkel kerültek az államhatalomba, vagyis atlantista ügynökök.
Navracsics maga is a nyugathoz húz, a brightoni egyetemen töltött évei gondoskodtak arról, hogy igazi nyugatos politikus legyen belőle. Ennek köszönhetően külügyminiszterként egy pillanatig sem gondolt arra, hogy a magyar termelők érdekeit kellene szem előtt tartani a nyugati érdekkel szemben. Amit a magyar külügy most folytat, az nem több, mint egyszerű kármentés. Megtehették volna - nem tették, és most másra hárítanák a felelősséget.


http://www.hidfo.net/2014/08/13/magyar-kulugy-haritja-felelosseget