2014. július 16., szerda

Összeomlott a “B”-terv! Rendezetlenül menekül Nyalókakirály latorhordája

Valcman latorhordája kétségbeesetten vonul vissza Észak-Donbasszban.
A két hete inditott “felszabaditó” hadjárat eddig teljes kudarcot és iszonyatos veszteségeket eredményezett a kijevi latorhatalom zsoldoshordájának.
Бойцы ополчения Донбасса
“Elért eredményeiket” több helyen feladva mintegy 30-40 km-re kénytelenek visszavonulni, miközben ismét súlyos veszteségeket szenvednek.
Izvarino, Krasznodon, Szcsasztyje, Alekszandrovka-már csak emlékeikben él, mint ahogyan a luhanszki repülőtér elfoglalásának vágya is. Tegnap már pánikszerűen távoztak, miután Alekszandrovkánál “GRAD” tüzérségüket-mint leghatékonyabb fegyverüket-a miliciák felmorzsolták.
Észak-Donbassz határtérségének uralási törekvései mind füstbe ment tervek lettek.
Dél-Donbassz elfoglalása is már csak álmaikban szerepel. A Szaur-Mogilja uralta sik terep halálos csapdává vált a latorhordának. A tegnap reggeli Sznyezsnoje ellen intézett terrorbombázáson felbőszült milicisták önmagukat nem kimélve vetették rá magukat az orgyilkos hordára. A milicia embervesztesége saját közléseik szerint közel ötven fő volt. A latrok számolatlanul hullottak, és a maradék állomány halálfélelemben lapul ahol tud. A közlekedési útvonalak elvágva számukra, utánpótlás semmi, csak a helyi lakosság dühe és bosszúszomja.
Az elfoglalni oly hőn áhitott déli határtérség a zsoldosok számára halálos csapdává vált. Hátukat a Szaur-Mogiljára települt önvédelmi tüzérség és a milicisták állandósult rohamai veri, előttük viszont már csak az orosz határ-amerre meg nem nagyon szeretnének menni. Pedig onnan még nem lövik őket.
Donyecknél próbálkoznának egy kis sikerélményt begyűjteni, ám támogató tüzérségüket visszavetették a miliciák “GRAD”-ütegei. Ráadásul egyre nagyobb páncéloserők érkeznek Donbassz fővárosához, tovább erősitve a DNR magabiztos fölényét.
Hacsak a kijevi Nyalókakirály nem kér tűzszünetet, a következő két napban latorhordáját teljesen leirhatja! (Persze ha kérne-nagy butaságot követne el a donbasszi önvédelem azzal, hogy teljesiti ennek a megbizott hóhérnak a kérését!)
Igor Sztrelkov kb. egy órával ezelőtti helyzetjelentése szerint összeomlott a “B”-terv, és mind a reguláris kijevi csapatok, mind a “nemzeti” gárda zsodosai rendezetlen, hatalmas kavalkádban próbálkoznak a meneküléssel.

http://balrad.wordpress.com/2014/07/16/osszeomlott-a-b-terv-rendezetlenul-menekul-nyalokakiraly-latorhordaja/

Gyorshírek Ukrajnából - visszavonul az ukrán hadsereg

A Luganszk bekerítésére elindított offenzíva sikertelensége miatt kivonják az ott bevetett ukrán haderőt. A térkép alapján látható az offenzíva célja, miszerint be akarják keríteni a várost. A város előtt azonban sorozatban érte az egyre nagyobb veszteség a hadsereget. Egyetlen nap alatt elvesztettek 9 tankot, 7 rakétás egységet, három repülőt. Saját bevallásuk szerint elesett 290 ukrán katona, megsebesült 970. A valós adat ennek sokszorosa, olyannyira, hogy már a kis városi kórházak is a harcok sebesültjeivel vannak tele. Az elesettek neveit sehol nem közlik, nehogy feltűnjön valakinek, hány nevet hallgatnak el.
A piros nyíl lett volna a terv Luganszk körbezárására, és a reptér mentesítésére. Az offenzíva elbukott.
 hidfő.net/Bulat
A T64 teljesen átdolgozott és felmodernizált változata, az ukárnok jelenleg legmodernebb harckocsija a Bulat. A Luganszk elleni csatában vetették be először nagyobb tömegben, amelyből számos a harctéren maradt. Az offenzíva sikeréhez ez is kevés volt. 
Tehetetlen dühében, vagy népirtási szándékkal az ukrán hadsereg grad rakétás egységekkel lőtte Luganszk lakónegyedét. A kijevi vezetés olyan módon védekezik, miszerint a védők lőtték azt a várost, amit védenek. Ez már-már hasonlatos ahhoz az érveléshez, hogy azért találták el a városházát a milicisták hőkövető rakétái, mert túl meleget csináltak a légkondicionálók - miközben ott is ők bombáztak, akkor éppen kazettás bombával. Az atlantisták kijevi bábjai láthatóan minél nagyobb pusztítást akarnak véghezvinni az oroszok között. Bosszú ez Grúziáért, Szíriáért, Csecsenföldért, és még kitudja hány félresikerült és megakadályozott CIA és Moszad próbálkozásért. Az orosz vezetés azonban el fogja érni, hogy kollektív bűnös lesz az egész ukrán vezetés. Egy év esetleg kettő, és ott fog ülni az egész tömeggyilkos banda a vádlottak padján.
A térképen látható déli kiszögelés ukrán oldalról éppen összeomlás alatt áll. Északon Luganszk városa melletti bethatolást éppen most (Júli 16) vonják vissza a Donyeck folyóig. 
Az ukrán offenzíva két pillérre támaszkodott. Északon a határvárosok (Szlavjanszk, Kramatorszk) és a fő északi város, Luganszk elleni támadásra, délen pedig Donyeck és a határvonal visszafoglalása. A déli beszögelésben nagyjából 6000 ukrán katona ragadt bent. Egyesek szerint 8000, a hadsereg titkolja az adatokat. A déli hadsereg azonban mára nagyon nehéz helyzetbe került. Donyeck térségében állítólag - hivatalosan nem megerősített hírek szerint - nagyon nagy a fegyvert letett ukránok száma. Becslések szerint akár 3000 fő felett is lehet. Valószínű, hogy az északi offenzívát azért kellett leállítani, hogy tehermentesítésre átcsoportosítsák a sereg egy részét délre. Az is kérdés, hogy mit csinálnak a donyecki milíciák ilyen nagy számú hadifogollyal.
Az ukrán elhárítás időközben újabb felvételeket tett a neten nyilvánossá, amelyen Oroszországból átvonuló tankok és önjáró lövegek láthatóak. Ennek ellenére, mivel a filmen maga a határátlépés nem látható, és ilyen technikát zsákmányolhattak a milíciák, ennek semmilyen bizonyító ereje nincs. Kijev továbbra sem tudja Moszkvát belerángatni a háborúba. Moszkva azonban bejelentette, hogy az Oroszország területére történt halálos áldozatot követelő átlövésről készült műhold felvételeket kivizsgálja, és nemzetközi bíróságon törvény elé állíttatja a felelősöket.
További súlyos veszteségekről jött hír. Izvarine határátkelőnél kibontakozott csatában az ukrán deszant egységek teljesen megsemmisültek. Parancsnokuk kétségbeesett üzenetet küldött, miszerint már csak nyolcan maradtak, és nem tartanak ki reggelig. Erősítésre és utánpótlásra lenne szükségük. Tőlük néhány kilométerre a 72. dandár szinte teljesen felmorzsolódott, a 24 gépesített dandár a menekülését küzd. Jelentésük szerint olyan erős tüzérségi tűz alatt állnak, hogy mozdulni sem tudnak, csak egyre fogynak. Technikájuk 90 százaléka elveszett, ami 70 darab harcjárművet jelent. Az egész déli frontszakasz összeomlani látszik. Az egységek maradékai megpróbálnak kitörni.
Ezen kívül egy teljesen különálló határ menti településen, Újoroszországtól mintegy 60 kilométerre északra Zolotarivkán is harcok törtek ki oroszok és ukrán katonák között.

http://www.hidfo.net/2014/07/16/gyorshirek-ukrajnabol-visszavonul-az-ukran-hadsereg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése