2014. július 16., szerda

Dél-Amerika felmérte az USA gyengeségét

Egyre erősebbek Dél-Amerikában az USA ellenes hangok; most, hogy Putyin elnök több dél-amerikai országot meglátogatott, közvetlenül is érezhette, mennyire szeretnék ezek az országok a maguk útját járni, immáron az USA utasítgatásai nélkül. Legutóbb Argentínában járt, ahol az ottani elnöknő utalásokat tett arra, hogy a Falkland-szigetek kérdése még nincs elfelejtve.
Putyin elnök az Egyesült Államokkal kapcsolatban élt azzal a hasonlattal, hogy: "amíg az európai szövetségeseihez rakétavédelmet telepít Észak-Koreára hivatkozva, mit szólnának hozzá, ha mi sokkal hatékonyabb rendszert telepítenénk dél-amerikai országokba, esetleg a szomáliai kalózokra hivatkozva. Megtehetnénk."
Nicaraguában nemsokára orosz és kínai cégek megkezdik az új csatorna építését, jók a kapcsolatok Brazíliával, Venezuelával, Kubával, és még számtalan állammal. Dél-Amerika egyre erőteljesebben közeledik Oroszországhoz, mert látva az USA gyengülését keresi a komoly szövetségeseket ehhez az ellenálláshoz. Most, hogy Putyin elnök és Cristina Kirchner szóban megállapodtak az argentin hadsereg fejlesztéseiről, ezen belül a flotta fejlesztéséről, nemsokára nem csak álom lesz a Falkland-szigetek visszaszerzése Angliától.

http://www.hidfo.net/2014/07/16/del-amerika-felmerte-az-usa-gyengeseget

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése