2014. július 16., szerda

Megteremtették, majd megsemmisítik a polkorrektséget?

Valaki - feltehetőleg a Demokratikus Koalíció egy csalódott szimpatizánsa - összefestette a DK budapesti információs irodáját. "Már két hete cigányozunk. Szavazzon ránk."
Hídfő.net | DK információs központ
Az ügy mindeddig nem kavart olyan vizet, hogy foglalkozni kelljen vele. A Demokratikus Koalíció Miskolcon azt a Pásztor Albertet indítja polgármesterjelöltként, aki néhány éve rendőrfőkapitányként kijelentette, hogy "a közterületi rablások elkövetői cigány emberek. Igazából Miskolcon legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük". Azt követően a volt SZDSZ-es Eörsi Mátyás egy interjúban bejelentette, hogy statisztikailag létezik romabűnözés, - ami a teljes korábbi retorikájukkal ellent mond. Mivel magyarázható mindez?
Ugyanezen közösség vezette be a rendszerváltást követően a "politikailag korrekt" nyelvezetet, a cigánybűnözés szót pedig kivezették a használatból. Tudniillik, a cigánybűnözés szó a rendszerváltást megelőzően általánosan használt fogalom volt a kriminológiában. Mindössze egy SZDSZ-kormány kellett hozzá, hogy a nyugati szociológiában használt szakkifejezések (és nézőpont) felváltsák a korábbi megnevezéseket. A cigánybűnözésből megélhetési bűnözés lett, gyakorlatilag készen át lett véve egy újabb nyugati eszmerendszer szóhasználata. A Jobbik mindössze annyit tett, hogy visszavette használatba a kommunista időszakban használt megnevezést.
Mit tett a Demokratikus Koalíció? Egyszerű lenne mondani, hogy "győzött a jobboldal, lehet beszélni a cigánybűnözésről, mert már a baloldal is elismeri". Pedig egyáltalán nem erről van szó. A Demokratikus Koalíció politikusainak teljesen mindegy, milyen kifejezést használnak és milyen ideológiát képviselnek a belpolitikában. Azt mondják, amire belpolitikai igény van, hogy eladjanak valamit, amire viszont egyáltalán nincs igény. A Demokratikus Koalíció azért cigányozik, mert a Fidesz a két rivális párt kiütésével és a nyugatellenes retorikával oly mértékben stabilizálta saját szavazóbázisát, hogy a DK a Fidesztől szavazatokat elszívni nem tud. Célkeresztbe került a Jobbik, mint potenciális szavazóbázis.
A felmérések nagy része azt mutatja, hogy a Jobbik szavazóbázisa úgynevezett "protestszavazó", azért szavaz a pártra, mert nincsen jobb, de valami ellen el akar menni leadni a voksát. A Demokratikus Koalíció számára így a célközönség egy része átmenetileg a Jobbik szavazóit jelenti. A sors iróniája (vagy valami más), hogy éppen azokra a választókra van szüksége a DK-nak, akiket a Jobbik az utóbbi hónapokban leépít az újonnan felvett polkorrekt megjelenésével. Akiket a Jobbik leírt, kidobott, annak most a DK cigányozik, hogy a lepergő szavazatokat megszerezzék. A DK-nak elsősorban gyors szavazóbázisnövelésre van szüksége, hogy saját létezését megindokolhassa. Erre van igénye a könnyen elérhető szavazóbázisnak, ezt teszik. Azért, hogy eladjanak valamit, amire viszont nincsen igény; az Európai Egyesült Államokat.
Vegyük észre, hogy a Demokratikus Koalíció semmi egyebet nem csinál, egyszerűen külföldi ügynökként a magyar államiság aláásását folytatja, az Amerikai Egyesült Államok európai megfelelőjének létrehozásán dolgozik megrendelésre. Ez az egyetlen stabil pontjuk, ezt képviselik. Hogy ezt keresztülvigyék, mindenre hajlandók lesznek, hogy a magyar államiság felszámolásának gondolatát meggyökereztessék a magyar belpolitikában. Most cigányoznak, mert arra van igény. Ha az elemzőintézeteik bejelentik, hogy a Jobbik a polkorrektség és Morvai Krisztina, Jakab Péter miatt már nem tudja megszólítani a 33%-nyi antiszemitát, akkor bizony a DK zsidózni fog. Vagy alsógatyában táncolni a Duna-parton, ha arra van igény. Mindezt azért, hogy legyen egy párt, lehetőleg minél nagyobb szavazóbázissal, aminek politikusai eközben az Európai Egyesült Államokat nyíltan képviselik.
Nagyon veszélyes játék ez. Ha a Jobbik képes lenne hosszú távon gondolkozni és valóban a magyar nemzet érdekét nézné, a DK lépéseire válaszként visszatáncolna a polkorrektségből és stabilizálná korábbi szavazóbázisát. Még a cigányozás-zsidózás betiltása előtti szavazóbázist. Mivel hosszú távon láthatóan nem gondolkoznak, így a DK sikerrel szívhatja fel a Jobbik által kukába dobott szavazatokat, és a következő országgyűlési választásokra jelen lesz egy huszonszázalékos párt, ami protestszavazók megfogásával a magyar államiság felszámolását hirdeti. Valaki sakkozik, valaki egyetemi bulira megy. A Jobbik gondolkodói feltehetőleg az utóbbit csinálták. Emiatt Vona Gábor polkorrektségének hosszú távon olyan következményei lehetnek, aminek a belátására láthatóan képtelenek.
Molnár István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése