2014. július 16., szerda

Leltárhiány Zsitomirban-meg egész Ukrajnában! No meg a fejekben!

Zsitomirban van az ukrán hadseregnek egy nagyon komoly “MZ”-raktárja. Aki volt katona, az tudja, hogy ez a Műszakilag Zárolt technikai eszközök raktárát jelenti.
Az itt tárol-zömmel nehéz technikát-csak háborús időkben veszik elő.
Hát Zsitomirban van egy ilyen “MZ”-raktár. Mindenféle járművekkel, mint egy jó boltban. Nyalókakirály hadvezetése úgy döntött, hogy körülnéz a raktárban-mert könnyen lehet, hogy pótolni kell a fronti veszteségeket.
Nyalókakirály vezető főügyészének helyettese Anatolij Matiosz tegnap tette közzé a vizitről szóló jelentést. (Már az is sokatmondó, hogy a leltárbizottság munkája nyomán egy ügyész ismerteti a tényeket.)
Summázva a dolgokat: Az “MZ”-készletet is fel kéne tölteni. Mert az, hogy egy tankból hiányzik a motor, vagy egy BTR-ből a váltó (esetleg minden kivülről nem látható holmi) vagy hogy hiányzik egy csomó tank lövegtornya, irányzó berendezések, rádiók-meg ilyen “apróságok”-azt még csak-csak viszonylag gyorsan lehet pótolni!
De komplett tankokat, meg hasonló eszközöket nem találni meg a telepen-pedig a leltárjegyzékben szerepelnek!-na az már kissé bajos. Mármint pótolni. Kiváltképp ilyen inséges időkben.
Ugyanis elég nagy a hiány! Mindenféle ketyeréből. Hova lett? Mikor tűnt el? Ki révén?
No ezt nem tudja per pillanat senki illetékes.
Helyettes főügyész úr most ezeket keresi! Egész komoly stábbal. Bár… Sejtve az “ottani” viszonyokat…!
Persze még abból is kerekedhetik egy aprócska ügy, hogy az ukrán hadsereg-béke lévén-pénzt csinált bizonyos technikai eszközök bérbeadásából. Igy-többek között-tucatnyi helikoptert is bérbe adtak, különböző polgári társaságoknak. Hasznositásra.
Ám az utóbbi időkben megcsappant a hadsereg forgószárnyas állománya, és kellene valamivel pótolni. Több mint egy hónapja már, hogy a bérlőket megkérték: a helyzetre való tekintettel, jó lenne ha visszaszolgáltatnák a gazdának a helikoptereket. Vis Mayor van!
Jött az újabb meglepi!
GAZDÁKNAK küldték a kérvényező levelet. Jobbik esetben a tulaj jelentkezett a papirokkal, hogy ő bizony ezt a helikoptert megvásárolt, kifizette! Úgyhogy ez már jogszerűen az övé!
Rosszabbik esetben a hadsereg bizottsága kereste meg a “bérlőt”-de ugyanilyen eredménnyel. Ott is előkerültek a tulajdoni lapok. Olvashatatlan eladói aláirásokkal, befizetést igazoló bizonylatokkal.
Úgyhogy…!
valc
Úgyhogy nem csoda, ha Valcman Nyalókakirály erősen ivásra adta a fejét. Kijevi verebek csiripelik, hogy az elnöki adminisztráció már vagy tiz napja nem látta józan állapotában az udvar urát. Többen botránkoznak is titokban Nyalókakirály magaviseletén, és megjegyzik: Ukrajna irott történelme során ilyesmire még példa nem volt!
Elnézve azt, ami ma Ukrajnában történik?-tökéletesen igazuk van!
Ukrajna irott történelmének páratlan és egyedülálló eseményei zajlanak.
(Bár ha jól belegondolunk, Jelcin mester is igy ütötte el a gondokat! De az néha legalább a nők fenekét fogdosta, meg vezéyelgetett duhaj jókedvében. Igazt, kis hiján ráment Oroszország!)
Ukrajna viszont biztosan rámegy!

http://balrad.wordpress.com/2014/07/16/leltarhiany-zsitomirban-meg-egesz-ukrajnaban-no-meg-a-fejekben/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése