2014. július 16., szerda

Igor Sztrelkov: felszabadítjuk a nyugat által elcsatolt területeket

Az EBESZ közgyűlésén heves politikai vita bontakozott ki arról, hogy egyes országok darabokat akarnak a széteső Ukrajnából, és melyik ország milyen részt hogyan csatolhatna el. Christopher Leitl, az osztrák szövetségi gazdasági kamara elnöke szerint Galícia vissza kellene térjen Ausztriához, mert korábban az Osztrák-Magyar Monarchia része volt. Leitl szerint, ha Ukrajnáról darabok szakadnak le és az ukrán államiság megszűnik, Galícia automatikusan Ausztriához kell kerüljön.
Igor Sztrelkov, a szlavjanszki népi milíciák vezetője hivatalos nyilatkozatot adott ki emiatt, amiben biztosította a térség lakosságát: nem fogják hagyni, hogy Kijev pedofilok, sátánisták és mindenféle söpredék részére átadjon akár egyetlen tartományt is.
Hídfő.net | Igor Sztrelkov
Sztrelkov elmondása szerint se az osztrákok, se a lengyelek nem tarthatnak igényt Galíciára vagy más tartományokra. Mivel Ukrajna a Szovjetunióból kiszakadt mesterséges képződmény, melynek Oroszország az utódállama, egyedül Oroszországnak áll jogában rendelkezni Ukrajna területi egysége felől.
Sztrelkov elmondta, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy ha Kijev háttéralkukat köt egyes régiók leszakításáról, a népi milíciák felszabadító hadműveletet indítanak a nyugat által elcsatolt országrészek visszavételére. Sztrelkov hangsúlyozta, a NATO terjeszkedése az ateizmus és sátánizmus térhódítását jelenti egy keresztény országban, ezért minden eszközzel harcolni fognak a nyugati országrészek lecsatolása ellen.


http://www.hidfo.net/2014/07/16/igor-sztrelkov-felszabaditjuk-nyugat-altal-elcsatolt-teruleteket




Az ukrán védelmi minisztérium tájékoztatása szerint továbbra is feszült a helyzet a kelet-ukrajnai "terrorellenes művelet" övezetében, főként Donyeck, Luhanszk, Liszicsanszk, Antracit, Szeverodonyeck és Krasznodon településeken, ahol az oroszbarát miliciák ellenállásra rendezkednek be az általuk védett hivatali épületekben. A tárca közölte, hogy az elmúlt nap alatt 14 támadás érte az ukrán fegyveres erők egységeinek állásait a térségben. Az orosz határnál lévő Donyeck megyei Marinyivka környékén ma tűzharc bontakozott ki a szembenálló erők között. Ezért nem kizárt, hogy Ukrajna megszakítja diplomáciai kapcsolatait Oroszországgal - mondta Valerij Csalij, az elnöki hivatal helyettes vezetője mai kijevi sajtótájékoztatóján, mintegy szankcionálva a helyzetet, az orosz hátszelet sejtve. Mivel elmondásuk szerint csak az oroszok rendelkeznek olyan hatótávolságú és erejú tüzérségi eszközökkel, amelyekkel a szóbanforgó támadásokat kivitelezték a keleti tömörülésben.



Bíró Dalma összeállítása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése