2014. július 27., vasárnap

Nyugat-Ukrajna: (Út)barikádharc az újabb katonai mozgósítás ellen

A megye több teleülésén kezdődtek tiltakozóakciók. Szemtanuk szerint a tüntetők betontömbökből emelt masszív barikáddal zárták le a Csernyivci városából a román határ felé vezető nemzetközi autóutat is, ezért a Romániába utazóknak Moldova felé kell kerülniük.
A demonstrálók azt mondják, azért vonultak kii tiltakozni, mert "csak az egyszerű embereket" érinti a mozgósítás, a jelenleg hatalmon lévő politikusok fiai nem kapnak behívót. Másrészről olyan hírek terjednek, amelyek szerint a "terrorellenes műveletben" részt vevő katonák nem kapnak megfelelő ellátást. A tüntetők - mint a helyszínen elmondták - kifogásaikkal Petro Porosenko elnökhöz készülnek fordulni.
Eközben Volodimir Matvijcsuk pénzügyminiszter-helyettes pénteki kijevi sajtótájékoztatóján nem zárta ki annak lehetőségét, hogy úgynevezett "hadiadót" vetnek ki a bérekre - 1,5 százalékos mértékben - az ukrán fegyveres erők finanszírozásának biztosítása érdekében. Szavai szerint parlamenti képviselők javasolták ezt, és a tárca egyetért vele.
Kárpátaljai magyaroktól kaptuk azt az információt, hogy tudomásuk szerint, julius hónapban folyósítják az utolsó nyugdíjakat - augusztustól befagyasztják a katonai költségvetésbe átcsoportosítva. És a rendes munkásbérezés folyósítása is akadozik több hónapja. Valamint a katonai behívó is sok esetben - elsősorban - a magyar és egyéb nemzetiségieknek jön meg előszeretettel...
Így lesz a legkönnyebb kiírtani a kissebbséget egy adott régióban...
 vagy... a kiképzés és fegyverátvétel után... öntudatra ébredni!!!
Ez a kérdés. Válasszatok!
Zsoldos halál, vagy Hősi élet!

Bíró Dalma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése