2014. július 27., vasárnap

Közvetetten az USA is elismerte, hogy az ukrán légvédelem a bűnös

Az orosz műhold felvételek bizonyítják, hogy az ukrán légvédelem lőhette le a maláj utasszállítót. Az oroszok hat műholdfelvételt tettek közzé, amelyek azt mutatják, hogy az ukrán hadsereg négy komplett Buk-M1 légvédelmi rendszert tartott üzemben azon a napon, amikor a repülőgépet lelőtték. Egyet Lugaszk felett, egyet Donyecktől nyugatra, kettőt Donyecktől délre. A képeken láthatóak a rakétakilövő állások, a vezérlő és a radar egységek is. Ahogy azt a fogságba esett ukrán pilóta - akit most Oroszországban tartanak fogva, mivel gyanúsítható egy orosz riporter megölésében való bűnrészességben - kategorikusan kijelentette, az milícia képtelen lett volna ebben a magasságban lelőni a repülőgépet. A repülő lelövéséért legvalószínűbben a Donyecktől nyugatra telepített egységek a felelősek, ugyanis ezek az egységek június 17-én délelőtt 11 órakor a kitelepülés helyén álltak. Aznap délután 17:00 órakor lőtték le a repülőt. Az egység 18-ára eltűnt a helyszínről. Ha nem voltak érintettek az ügyben, miért kellett ilyen hirtelen éppen a lelövéshez legközelebbi egységeket sietve eltüntetni?
Hídfő.net | Ukrán légvédelmi rendszerek 2014. jún. 17.Ukrán légvédelmi rendszerek 2014. jún. 17.
Hídfő.net | Ukrán légvédelmi rendszerek hűlt helye 2014. jún. 18.
Ukrán légvédelmi rendszerek hűlt helye 2014. jún. 18.
A milícia zsákmányolt egy Buk-M1 légvédelmi egységet, de annak csak a rakétás részlege van meg, a lokátor és irányító központ nincs meg. Ezt alátámasztja az is, hogy az USA hiába keres műholdakkal ilyen eszközöket az orosz milicisták kezén lévő területeken a lelövés előtt készült felvételeken, ilyeneket nem találtak sehol. Az USA kiáll a kijevi bábkormány mellett, de hiába egyszerűen képtelen bizonyítékot felmutatni, hogy akár az orosz hadseregnek, akár a milíciának köze lett volna a gép lelövéséhez. Ha pedig azt kezdjük boncolgatni, hogy kinek állt érdekében lelőni a repülőgépet, akkor nyilván való, hogy abban kizárólag csak a kijevi kormánynak van érdeke.
Joshua Ernest az Egyesült Államok szóvivője a bizonyítékok láttán módosította álláspontjukat, miszerint valóban voltak ukrán Buk-M1 es légvédelmi egységek a kérdéses régióban - amelyet mindeddig tagadtak. Ezáltal az is elismerte, hogy az ukrán hadseregnek megvolt a lehetősége, hogy lelője az utasszállító repülőgépet. Mindeddig az USA külügye azt állította, hogy az ukránoknak lehetősége sem lett volna lelőni a gépet, mivel nem voltak légvédelmi egységei a közelben.
Ráadásul az is kiderült, hogy azok a fényképek, amelyeket az amerikai elhárítás a közvélemény elé tárt, miszerint "ezek" a kérdéses milícia kezén lévő légvédelmi egységek, még valamikor márciusban készültek. A képek rossz minőségűek, de az látható, hogy a fákon nincs lombkorona. Az USA elhárítása ezekkel akarta bizonyítani, hogy a milícia rendelkezik ilyen eszközökkel, ráadásul a képen egy rakéta hiányzik a kilövőállásról. Ezek a eszközök azonban akkor még a hadsereg kezén lévő eszközök voltak, melyeket az azonosítási számaik alapján a mai napig használnak. Más képek, amelyek szintén bizonyítékként mutattak be,csak a zsákmányolt rakétás egységeket mutatja más-más helyeken. Ezzel azonban továbbra sincs lehetőség lelőni semmit. Az USA kezében semmi nem maradt ahhoz, hogy az orosz hadsereg, vagy akár a milícia érintettségét bizonyítsa. Ezzel szemben az orosz hadsereg éppen úgy mint Szíria esetében többször is megfelelő időben a megfelelő információval tudja védeni szövetségeseit.


http://www.hidfo.net/2014/07/27/kozvetetten-az-usa-elismerte-hogy-az-ukran-legvedelem-bunos



A http://www.vesti.ru oldalon igen érdekes rövid hir jelent meg.
Eszerint Ukrajna igencsak fájlalná, ha nyilvánosságra kerülne a lelőtt maláj utasszállitó fekete dobozainak tartalma. Az NBC hircsatorna újságirója Alexander Smith irta ezt, a Holland Biztonsági (?) Intézet (NSB)-re hivatkozva.
A vizsgálat (valós?) eredményének nyilvánosságra hozatala nem igazán szolgálná Kijev érdekeit az információ szerint, és ezt az ukrán fél még a fekete dobozok átadása előtt értésére is adta a dobozokat vizsgáló briteknek.
Ma már egyébként világgá is repült a hatalmas megállapitás: rakétarepeszek okozták a maláj Boeing vesztét. Ebben úgy nagyjából az egész világ eddig is egyetértett, a vita CSUPÁNCSAK azon van, hogy ki nyomta meg a rakéta inditógombját. (Már szinte a géplelövést megelőző fél órával korábban Kijevben bejelentették: a donbasszi “terroristák”-vagy a “zoroszok”)
Szóval: rakéta volt! Hogy miért lehet kellemetlen Kijevnek a tények ismertetése?-annak elképzelését olvasóüinkra bizzuk.
Ugyancsak a http://www.vesti.ru-n lehet olvasni az orosz védelmi minisztérium nyilatkozatát, az Oroszország területéről Ukrajnát ért tüzérségi támadások világ elé tárt “bizonyitékokról”!
Nagyjából igy lehet össdzefoglalni: BOSSZANTÓAN RÖHELYES FÉRCMŰ!
Mint azt a nyilatkozat megállapitja, ezeket az ákombákomokat Jeffrey Payett Kijevben állomásoztatott amerikai nagykövet tette közzé elsőként saját blogoldalán, amire aztán “ráugrott” mindenki, akinek nagyon megtetszett ez a verzió!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése