2014. július 27., vasárnap

Vannak, akik megfogadták a tanácsot.

Moszkvai idő szerint ma este fél kilenckor 41 valcmanista szökött át orosz területre a katlanból Izvarino közerében.
Vaszilij Malafejev a Rosztovi Régió FSZB Határvédelmi Szolgálatának szóvivője közölte ezt az ITAR-TASSZ hirügynökséggel.
Malafejev elmondta, hogy az ukránok kategorikusan kijelentették: “nem akarunk harcolni saját népünk ellen!” Már orosz területről KÉRTÉK a gyűrűt alkotó miliciát, hogy tegyék lehetővé minél több-”Valcmanék által becsapott ember távozását”
Közben a határmenti térség kórházai dugig vannak sebesült ukránokkal. Egymástól függetlenül ugyanazt panaszkodják: “önkéntes jelentkezőt fabrikáltak valakik az aláirásaikból”
A túlnyomó többségnek esze ágában sem volt harcolni. Behivták őket a katonai adminisztrációra, ott eléjük toltak egy halom papirt, hogy irják alá. “Még az első három-négy aláirnivaló papirt csak átolvastuk nagyjából mielőtt aláirtuk!-de utána a többit már olvasatlanul alákörmöltük. Két hét múlva jött a behivó a fenyegetéssel. Hogy ha nem vonulunk be-akkor parancsmegtagadásért börtön.”-panaszolják a sebesültek, egymástól távoleső orosz kórházakban.
Ugyancsak egységesek az általuk elmondottak az elöljárók felelőtlenségérőlk és hanyagságáról, a tájékoztatás teljes hiányáról. “Itt hallottam először szeparatistákról. Kik azok? Miért kell harcolni ellenük? Ugyanazt a nyelvet beszélik mint én! Miért gyűlöljem őket? Ez az egész nagyon zavaros. Jött valami magas rangú tiszt! Veszélyben Ukrajna!-orditozta részegen-és gyorsan elment. A halottainkat mindig elhagyjuk, hogy majd jönnek az egésszégügyiek, és azok majd elviszik. A sebesültjeink számára nincs ellátás, Az egyéni sebkötözőcsomagunk arra jó, ha valaki elvágja az ujját. Már elfelejtettük a fogmosást is! Felbukkant már a tetű. Sok jármű leáll üzemanyag hiján. Élelmezés alig-alig. Lőszer az van! Más semmi nincs.”
Volt, aki elárulta: nem mernek barátkozni. Volt olyan, aki beleőrült, amikor a barátját mellette tépte szét egy gránátrepesz. Jobb nem barátkozni! Akkor elviselhetőbb a melletted haladó halála.
“Tudjuk, hallottuk, hogy a kijevi parlament “feloszlott”! (Ez nem igy igaz! B-R) Ettől várjuk, hogy ez az őrület véget érjen.”
Becslések szerint az este beálltával tömegessé fog válni az orosz területre menekülő ukránok túlélőösztöne.
Ezidáig valamennyi dezertált, vagy ellátásra Oroszországba érkezett sebesült kérvényezte, vagy kérvényezi az orosz állampolgárságot.
Tegnap a körbezárt luhanszki repülőtérről “osont ki” egy futballcsapatra való valcmanista “önkéntes”!
Az őket “fogságba vető” milicistáknak majdnem kezet csókoltak. Egy milicista megjegyezte: “Jó nekik! Számukra véget ért az iszonyat!”
isz

http://balrad.wordpress.com/2014/07/27/vannak-akik-megfogadtak-a-tanacsot/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése