Életveszélyes helyzetbe került a mahárástrai főminiszter, Devendra Fadnavis, amikor a nap folyamán az őt szállító helikopter technikai hibák miatt kényszerleszállást kellett végrehajtson. A Sikorsky 6-7 éves helikopterében ülve a miniszter majdnem életét veszítette.
A mahárástrai főminiszter országjárása során történt a baleset, amikor Nilanga területén (India egy déli tartományában) építőipari projektek ellenőrzését folytatta, de felszálláskor „technikai hiba történt”, ami miatt azonnal kényszerleszállást kellett végrehajtania. Az incidens során a gépen ült a főminiszteren kívül még öt fő, személyi sérülés nem történt, de a helikopter helyrehozhatatlan károkat szenvedett.
Fadnavis a kényszerleszállást követően Twitter-üzenetben számolt be a balesetről, hozzáéve, hogy ő és a személyzet tagjai jól vannak. Később az NDTV-nek nyilatkozva azt mondta, hogy egyelőre ismeretlen technikai hiba történt, és az incidens kivizsgálása folyamatban van.


A főminiszter elmondása szerint a helikopter 6-7 éves lehet, és „minden bizonnyal” kivizsgálják, miért történt a baleset. Ezek szerint a Sikorsky gyártmányánál 6-7 év után már előfordulhat, hogy a helikopter véletlen meghibásodik a levegőben, miközben vezető politikusok ülnek rajta. Ráadásul ez az incidens nem egyedüli eset; nemrég Gadchiroliban is váratlanul meghibásodott a főminiszter helikoptere és nem tudtak vele felszállni, emiatt repülés helyett az utakat kellett igénybe vennie.
Márciusban Írországban is lezuhant a Sikorsky egy helikoptere; az incidens során a pilóta életét veszítette. Korábban az amerikai repülésügyi hatóság (FAA) már elrendelte a gyártmány szigorított vizsgálatát, mert számos olyan incidens történt, melynek során a pilóta elvesztette az ellenőrzést a farokrotor felett.

http://www.hidfo.ru/2017/05/kenyszerleszallas-meghibasodott-egy-amerikai-gyartasu-helikopter-indiaban/