Egyetlen év leforgása alatt megduplázódott a német fegyverexport; a gazdasági minisztérium jelentése szerint 2014-ről 2015-re kétszeresére nőtt a fegyvereladások értéke, ezzel 2000 óta a legmagasabb bevételt elérve.
A Die Welt német lap a gazdasági minisztérium jelentésére hivatkozva azt írja, 2015-ben Németország mintegy 8 milliárd euró értékben exportált fegyvereket, miközben ez az érték 2014-ben még 4 milliárd euró volt.
A lap szerint az emelkedés számos tényezőre vezethető vissza, többek közt az Egyesült Királyság irányába növekedett meg az eladások értéke, emellett önmagában is számottevő növekedést jelent a Katarral kötött harckocsi-üzlet, melynek részeként Németország több mint 1,6 milliárd euró értékben adott el az arab országnak tankokat, önjáró lövegeket.
A jelentés szerint az Európai Unión és a NATO-n kívüli országoknak eladott fegyverek értéke az összes eladás több mint 59%-át teszi ki, miközben ez 2014-ben 60,5 százalék volt.
Februárban Sigmar Gabriel német gazdasági miniszter azt mondta, 2015 folyamán az export lőfegyverek tekintetében 15 éves mélypontra jutott. 2015 szeptemberében azonban az arab országok irányába a lőfegyver és lőszer export 32-szeresére nőtt az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

http://www.hidfo.ru/2016/07/az-arab-orszagok-miatt-duplazodott-a-nemet-fegyverexport/