Vlagyimir Putyin hidfo.ru
Egy német politikus – volt államminiszter, a Zöld Párt tagja – nyílt levélben fordult kollégáihoz, melyben azzal vádolja őket, hogy szándékosan démonizálják az orosz elnököt, és nem veszik figyelembe, hogy saját országában a lakosság abszolút többsége támogatja.
Ludger Vollmer leveléről a Frankfurter Rundschau német napilap számolt be. Szerinte a német politikusok hajlamosak arra, hogy tovább mélyítsék a Nyugat és Oroszország közti konfliktust; démonizálják az orosz államfő személyét, amivel tovább táplálják az ellenséges viszony fennmaradását. “Bár Putyin nem a liberális demokrácia ideálja, nincs reális alapja annak, hogy agresszorként jelenítsük meg, vagy Lengyelország és a balti országok elleni orosz agressziótól kellene tartanunk.” – mondta.
Vollmer szerint Németországban egyoldalúan mutatják be Putyin politikáját, és nem veszik figyelembe azt a tényt, hogy az oroszok többsége támogatja az államfőt. A politikus ugyanakkor kijelentette; saját pártjának tagjai is “úgy beszélnek Vlagyimir Putyinról, mint az egyetemes gonoszról. Emellett vakon ismételgetik a NATO szlogenjeit – ezzel maguk is hozzájárulnak a Berlin és Moszkva közti kapcsolatok romlásához”.
Májusban egy német újságíró szintén ugyanerre a jelenségre hívta fel a figyelmet: Robert Parry a Propagandaschau hasábjain azt írta, az értelmiségiek ma már sokkal inkább megvetéssel és gúnnyal tekintenek a New York Times jelentéseire, mert az olyan mértékben eltúlozza a Putyin-ellenességet, hogy ezáltal saját maga karikatúrájává vált.
Parry szerint ahelyett, hogy a sajtó képviselői saját nézeteiket próbálnák ráerőltetni 143 millió orosz állampolgárra, tárgyilagosan kellene megjeleníteniük az orosz politikusok által képviselt egyes véleményeket – de egyúttal azt is figyelembe kellene venniük, hogy ezeket milyen mértékben támogatja az orosz lakosság. Hiszen, ha rá akarnak erőltetni az orosz társadalomra olyan nézeteket, melyeket az egész ország nyilvánvalóan elutasít, azzal egyet érnek el: hogy az orosz társadalom gyarmatosító szándékként észleli mindezt, és üres propagandaként fog tekinteni az úgynevezett “nyugati értékekre”, amit saját képviselőik sem gondolnak komolyan.


http://www.hidfo.ru/2016/07/nemet-politikus-szandekosan-demonizaljak-az-orosz-elnokot/