angela merkel hidfo.ru
Egy nemrég nyilvánosságra jutott közvélemény-kutatás eredményei szerint Angela Merkel politikáját továbbra sem fogadják el a németek, és a kormánykoalíció támogatottsága most először 50% alá csökkent, a kancellár bevándorlás-politikájának köszönhetően.
A Bild napilap megrendelésére készült felmérés szerint a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) összesen 30%-nyi szavazatot kapna, ha most tartanák a választásokat. A felmérésből az is kiderült, hogy a szociáldemokrata koalíciós partner (SDP) támogatottsága 19 százalék, így a kormánykoalíció együttes támogatottsága 50% alá csökkent.
A két párt korábban, a 2013-as szövetségi választásokon 67%-ot szerzett, támogatottságuk lebomlásának pedig egyik fő oka, hogy a kormány egyetlen év leforgása alatt mintegy kétmillió ismeretlen nem-európai migránst engedett be Németországba.
Eddig is ismert volt, hogy a korlátlan bevándorlásnak köszönhetően a bevándorlást ellenző pártok támogatottsága nagy mértékben megnőtt. Az Alternatíva Németországnak párt a semmiből előtűnve jelenleg 15%-on áll, a Zöldek támogatottsága pedig 13 százalék. Ezt a trendet a korábbi regionális választások is alátámasztották, ahol a kis pártok látványos előretörést értek el. A Bild megrendelésére készült felméréséből azonban kiderült, hogy
Merkel semmivel nem tudja visszaegyensúlyozni magát a politikai öngyilkosságból, és a 2015-ös év meghatározó lépései miatt elveszíti hatalmát.
A németek elsősorban a bevándorlás miatt kezdtek elfordulni a kancellártól, aki évtizedes regnálása alatt Németország legnépszerűbb politikusa volt. Mostanra azonban Németország esetében is közvélemény-kutatás igazolja, hogy egy ideológiai kisebbség akarja ráerőltetni a migránsokat és multikulturalizmust a többségi társadalomra.
Merkel tovább rombolta saját közmegítélését, amikor kiderült, hogy változtatás nélkül támogatja a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (TTIP) egyezményének megkötését, tehát korlátlanul beengedné az európai piacra az amerikai GMO-fertőzött élelmiszert, és felszámolná a nemzetállamok maradék jogköreit is, azáltal, hogy a multinacionális cégeknek nyíltan beleszólást adna az EU-tagállamok jogalkotásába. Németországban Berlin belvárosát megtöltő, több százezres tüntetések zajlottak a TTIP ellen, ahol a kancellár lemondását követelték a TTIP támogatása miatt.

http://www.hidfo.ru/2016/06/elveszitette-tobbsegi-tamogatottsagat-a-nemet-kormany/
Minden második német kilépne az Európai Unióból

Angela Merkel hidfo.ru
A németek kétharmada elűzné a kancellárt, a lakosság harmada pedig támogatná az Európai Unióból kilépést, ha egy népszavazáson lehetőséget kapna rá. Ez derült ki a Handelsblatt megrendelésére készült legújabb közvélemény-kutatásból.
Szerdán nyilvánosságra jutott egy YouGov felmérés, amiből kiderült, hogy a németek nem csak a bevándorlás-párti kancellárral nincsenek megelégedve, de minden harmadik német az Európai Unióból kilépést is támogatná (ha az EU lenne annyira demokratikus, hogy erről megkérdezze az embereket). A Handelsblatt megbízásából készült felmérés eredményei szerint az unióból kilépést a lakosság 29%-a támogatja egyértelműen, de eközben a válaszadóknak csak 54%-a mondta azt, hogy mindenféleképpen az EU-tagság fenntartására szavazna, ha sor kerülne egy ilyen referendumra.
A németek többségéről eddig azt gondoltuk (pontosabban – a média azt gondoltatta róluk), hogy hagyományosan az Európai Unió támogatói, és más tagállamokkal ellentétben a németek többsége szilárd elkötelezettséget mutat az uniós tagság irányába. Ez az illúzió azonban ledőlni látszik: a Handelsblatt számára készült felmérés ugyanis rámutat, hogy ilyen “csendes többség” nem létezik,
a német lakosság közel ugyanolyan arányban elutasítja az uniós tagságot, mint a periféria-országok.
A felmérés szerint tehát a németek harmada most azonnal kilépne, a lakosság fele a tagság fenntartását támogatná, a fennmaradó hányad pedig a bizonytalanok aránya, akik nem tudják eldönteni, hogy jó-e Németországnak az uniós tagság.
A szakértők azzal magyarázzák ezt az eredményt, hogy a német lakosság amiatt nincs megelégedve az Európai Unióval, mert az Németországtól elvonja a forrásokat, miközben segélyinfúzión tart olyan országokat – mint pl. Görögország – melyek önerőből képtelenek stabilizálni a gazdaságot. A lap értelmezése szerint az EU elutasítottságához hozzájárul az is, hogy az 1,5 millió szíriai bevándorló leterhelte az ország szociális hálóját, és az adófizetők pénzén kell finanszírozni a tömeges bevándorlás kezelésének költségeit.
Ez az eredmény nem egyedülálló: napokkal ezelőtt készült egy másik hasonló kutatás is. Az Insa méréséből az derült ki, hogy a németek 64%-a elutasítja Angela Merkel politikáját. Az elutasítottság mértéke nem mutat országos eltérést: Kelet-Németországban 64,8% ellenzi a kancellár lépéseit, nyugaton pedig 63,8 százalék. A felmérésből az is kiderült, hogy a politikai pártok egyéb célkitűzéseitől függetlenül a választók ahhoz a politikai erőhöz pártolnak át, ami ellenzi a bevándorlást. Egy februári kutatásból pedig kiderült, hogy a németek 81%-a szerint a kormány nem tartja irányítás alatt a helyzetet, és ha akarná, se tudná leállítani a tömeges bevándorlást.

http://www.hidfo.ru/2016/06/minden-masodik-nemet-kilepne-az-europai-uniobol/