Törökország és az Európai Unió arra használja az úgynevezett “hot-spotokat”, hogy kiválogassa azokat a migránsokat, akiket olcsó munkaerőként alkalmazni lehet. Miközben Európában is több millió munkanélküli van, Brüsszel olcsón alkalmazható migránsokat hoz be, hogy lenyomja az európai béreket.
Egy görög EP-képviselő szerint nem csak Törökország, de az Európai Unió is olcsó munkaerőt lát a migránsokban – emiatt állították fel az úgynevezett “hot-spotokat”, ahol kiválogatják mindazokat, akiket az alacsony képesítést igénylő munkakörökben olcsóbban lehet alkalmazni, mint az európai munkaerőt. Kosztasz Papadakisz szerint az Európai Unió részéről csak képmutatást láthatunk, mert
Brüsszel nem humanitárius indokból akarja befogadni a menekülteket, hanem olcsó munkaerőt lát bennük, vagyis egyfajta féllegális emberkereskedelmet folytat Törökországgal.
Papadakisz szerint a török burzsoázia zsarolásának eredményeként jött létre a megállapodás Törökország és az EU közt, ez a paktum azonban nem oldja meg a problémát; a valódi menekültek helyzetét nem rendezi, az európai munkaerőpiacon viszont tovább élezi a versenyt, amiért végső soron a dolgozó európaiak kell majd fizessenek.
A politikus azt mondta, a migránsok beengedése hosszú távon lenyomja a béreket Európában, a tényleges menekültek problémáját azonban senki nem oldja meg, mert a kiszolgáltatott emberektől Brüsszel és Ankara is csak meg akar szabadulni; az elit csak a profit maximalizálására használja a migrációs válságot, a humanitárius szempont pedig egyszerű reklámfogás.


http://www.hidfo.ru/2016/06/brusszel-emberkereskedelmet-folytat-torokorszaggal/