Az ok: a négyévente esedékes választások megejtése.
A szír Parlament 250 képviselői mandátumára 11328 személy kandidált tegnap. Hogy milyen eredménnyel? Azt a közeli napokban fogjuk megtudni.
A kormánycsapatok visszafogottság nem ragadt át a latorbandákra. Persze a hadsereget semkell tétlenséggel vádolni, mert visszafogottság ide vagy oda, Damaszkusznál meglehetősen keserves napot szereztek tegnap az egymással is torzsalkodó terrorbandáknak.
A kormányhadsereg 102. brigádja érzékeny csapást mért rájuk tegnap, amikor kiterjesztette felségterületeit a nemrégiben megkaparintott Tall Savannah – Tall Curls autópálya mentén.
tel
Aleppo tartományban a provincia fővárosától keletre az orosz-szír légipáros mért csapásokat latorfészkekre Al-Bab és Deir Hafer térségekben.
Aleppotól délre a Damaszkusszal szövetséges “Hezbollah”, “Harakat Al-Nudzhaba” és az Iszlám Forradalmi Gárda egységei támadták Tel Al-Ace és Jebel al-Ace ilyen-olyan terrorbandáit. Jobb műszaki felszereltségük ellenére is kudarcot vallottak, és föladták a kísérletet. Meg kell várniuk a kormányhadsereg és a légierő aktív mozdulatait, azaz az offenzívát. Ennek kezdeti időpontjában tegnap-a hírek szerint-meg is történt a megállapodás. Ezt erősíti az, hogy az éjszaka megérkezett a térségbe Qasem Soleimani vezérőrnagy, az iráni Forradalmi Gárda helyi erőinek kijelölt parancsnoka, és Suhail Al-Hassan ezredes, a szíriai hadsereg “Tigris” csoportjának parancsnoka, mint az erőkoncentráció vezénylő parancsnoka.
“Amúgy” Szíria szerte minden a megszokott módon és mederben zajlott tegnap is. Martalóc-martalócot irtott. A kormányerők néha odavertek a marakodóknak.
Mindenki gyakorlatilag a “Szíria Sztálingrádja” kimondatlan nevű akció kezdetét várja. Azaz: az Aleppo elleni offenzívát, amely a TELJES FORDULAT reményét hordozza magában.
http://www.balrad.com/2016/04/14/sziria-110/