Paul Magnette hidfo.ru
Belgium Vallon Régiója nem hajlandó törvénybe iktatni az Európai Unió és Kanada közti szabadkereskedelmi egyezményt, amit Belgium kormánya már elfogadott.
Vallónia miniszterelnöke, Paul Magnette az RBTF hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, ameddig nem kapják meg a szükséges garanciákat, nem fogják ratifikálni az egyezményt, és a külügyminiszternek sem adnak felhatalmazást az aláírására. A Kanadával épített szabadkereskedelmi megállapodást (CETA) ugyanazon oknál fogva ellenzik, mint az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok közti egyezményt (TTIP) – a tárgyalási folyamat nem átlátható, az érintett feleknek nem volt beleszólása a végső egyezmény kialakításába, és a megállapodás ellehetetlenítené a kis- és középvállalkozások működését, miközben hatalmat adna a nagy multinacionális vállalatoknak a piaci ellenfelek (és politikai akadályok) felett.
A CETA létrehozásáról 2013-ban állapodtak meg, de a tárgyalási mandátumokkal kapcsolatos információk csak 2015-ben kaptak nyilvánosságot. Az Európai Bizottság azt állítja, hogy a CETA célja a vámkorlátok eltávolítása, a piac bővítése. A bizottság honlapján található előrejelzés szerint a megállapodás “több és jobb üzleti lehetőséget biztosít Kanadában, és munkahelyeket teremt Európában.”

http://www.hidfo.ru/2016/04/vallonia-nem-fogadja-el-az-eu-es-kanada-kozti-szabadkereskedelmi-egyezmenyt/