Vologyimir Grojszman hidfo.ru
Ukrajna új miniszterelnöke, Vologyimir Grojszman a háború ígéretével kezdte a vezetői poszton. Kijelentette; az ő kormánya soha nem fogja elismerni, hogy a Krím-félsziget és a Donbassz régió már nem tartozik Ukrajnához – majd a hadsereg fejlesztését nevezte elsődleges célkitűzésnek.
“Ukrajna soha nem fogja elismerni a Krím elszakadását és a Donbassz régió függetlenedését” – mondta Ukrajna újonnan beiktatott miniszterelnöke. Az ukrán parlament csütörtökön elfogadta Arszenij Jacenjuk lemondását, és megszavazta Grojszmant a kormányfői posztra. Azt követően Grojszman arról beszélt, hogy az új kormány fokozott figyelmet fog fordítani a Krím-félsziget és az “átmenetileg megszállt” Donbassz régió visszaszerzésére.
Beszédében azt is egyértelművé tette, hogy ebben a műveletben a katonai tényezőt tekinti elsődlegesnek, ennek okán Ukrajna számára prioritás a katonai képességek fejlesztése, ami főként azt jelenti, hogy a nyugati fegyvergyártó cégek termékeit fogják nemzetközi hitelekből felvásárolni. “Védelmi képességeink fokozása az orosz agresszió körülményei mellett elsődleges fontosságú marad a kormány számára. Világos terveink vannak védelmi képességink fokozására, összhangban a NATO-standardokkal.”
A Grojszman által említett területek “visszaszerzése” egyfajta Nagy-Ukrajna fenntartását jelentené, hiszen a Krím-félsziget és a Donbassz régió abszolút többségben orosz lakosságú területek, ahol az ukránok jelentik a kisebbséget. Mindkét említett területen azt követően kezdődtek függetlenségpárti tüntetések, hogy 2014. elején lezajlott a kijevi puccs, és az új atlantista kormány hatályon kívül helyezte a nyelvtörvényt, ami ezekben a régiókban a többségi lakosság anyanyelvének használatát garantálta. A Krím-félsziget népszavazással döntött az Oroszországi Föderációról csatlakozásról, ennek eredményeit azonban a nyugati országok nem ismerik el, mert a NATO haditengerészeti kikötőt akart működtetni a Krím-félsziget területén, és a Krím Oroszországgal újraegyesülése ellehetetlenítette ezeket a terveket.
A NATO Krím-félszigetre vonatkozó terveinek meghiúsulása mellett Ukrajna továbbra is számos üzleti lehetőséget tartogat a nyugati országok számára. Ukrajna fegyveres erői eddig orosz fegyvereket használtak, a NATO-standardra átállás így megközelítőleg azt jelenti, hogy az országnak a semmiből kell nyugati rendszerű, új hadiipart építeni, amit az atlantista kormány a nyugati fegyvergyártó cégektől fog megvásárolni. Mivel az ukrán gazdaság romokban hever, ezekhez az ügyletekhez hiteleket kell felvegyenek, amit a fegyverek megvásárlása után is évtizedekig törleszteni fognak.

http://www.hidfo.ru/2016/04/nagy-ukrajnahoz-ragaszkodna-uj-kormanyfo/


A kijevi Rada ma megszavazta Valcman Nyalókakirály új miniszterelnökét, a februárban kegyvesztett és menesztett Jacenyjuk helyett.
257 “népi képviselő” adta áldását Maradék-Ukrajna új miniszterelnökére. Vologyimir Grojszman a neve a szerencsés úrnak.

Kétség sem merülhet fel a ’78-ban Vinnyicában született Grojszman rátermettségét illetően, hiszen már 16 évesen a vinnyicai piac ura és parancsolója volt a fiú! (Ez az időszak a Szovjetunió utáni szabad maffiavilág aranykora volt szerte az utódállamokban. Akkoriban egy városi piacot uralni komoly és tekintlyes dolog volt. Kalasnyikovokkal meg hasonló kegytárgyakkal kivívott és fenntartott tekintély.)
Hivatalosan a kedves papának-aki a piacon kereskedősködött-volt a segédje.
Ám az öreg Grojszman-a Borisz-politikusi pályára szánta csemetéjét. (Maffiózó vagy politikus?-nem mindegy?)
A tehetséges ifjú pedig tanult-tanult-tanult. Három esztendő alatt le is tudta az amúgy négy éves tanulmányi időt az “Interregionális Academy of Personnel Management” nevű, DIPLOMÁT ADÓ intézményben, annak is a speciális “Jogtudomány” nevű karán. Úgyhogy Nyalókakirály új miniszterelnöke jogi doktorátussal, meg menedzseri képesítéssel is rendelkezik. Meg sok-sok pénzzel, vagyonnal, (mert a bótolás az “tanulmányai ideje alatt is” nagyban zajlott, és igen sikeresen.
A kijevi Majdan után lett a Rada elnöke! Azzá “választották”! Rossz nyelvek szerint ő nem egyéb, mint Valcman “családi projektje”.

Na meg mától az ukránok miniszterelnöke! Kezdődhet a tűzijáték! Tiszasalamontól-Sztanyica Luganszkáig.

http://www.balrad.com/2016/04/14/folszallt-a-fust-kijevben/