2016. április 15., péntek

Szíria

szr
Az a furcsa helyzet állott elő Szíriában tegnap, hogy meg kellett hoszabbítani a szavazási időt! Ugyanis a katonáknak is lehetőséget kellett adni hogy voksolhassanak. A dolog viszont nem egyszerű, merthogy akik voksolni akartak, azoknak el kellett menniük-adott esetben valami hegyi frontszakaszról-a számukra kijelölt szavazókörbe. Ami nem volt egyszerű történet. Viszont nagyban meghatározta a tegnapi nap harci cselekményeit.
Mert azok azért voltak szép számmal. Jobbára kormányhadseregi részvétel nélkül.
mig
Egymásnak ellentmondó hírek szerint a dzsihadisták (ISIS) Raqqa közelében lelőttek egy szír repülőgépet. A kormányerők nem tudnak a dologról, és azt gyanitják, hogy a quatari televízió-mint elsődleges hírközlő ebben a témában-egy korábban lelőtt gép híre még csak mostért el Quatarba. Damaszkusz gyorsleltárja szerint tegnapelőtthöz képest nem csökkent a készlet. Moszkvában Konasenkov vezérőrnagy sem tud újabb veszteségről.
Damaszkusznál a Yarmouk-táborban viszont az an-Nuszra elég komoly latorveszteségről tudna beszámolni, de a hírek szerint nagyon hírhozó sem maradt közülük. Az ISIS szinte mindegyik riválisával végzett Yarmoukban.
Damaszkusz menekülttáborral elleni oldalán, a déli-délnyugati területeken is hasonló latortorzsalkodások zajlanak. Arrafelé is az ISIS a jobb, mint az an-Nuszra.
Aleppo tartományban a fővárostól délnyugati területeken tegnap estére már 13 ezer fős kormányzati erőösszevonás alakult ki. Egyelőre még csak az erőgyűjtés zajlik.
alb
Aleppotól északi-északkeleti irányban viszont heves harcok zajlottak/zajlanak az ISIS-és az egyéb pribékbandák között. Az “egyéb” bandák rovására. Ikda, Kafr Ghan, Baraghida, Kafr Csitt, Hawar Killis, Aykadah, Gizil Mazra’ah és Harjalah falvakat ragadták el a “mérsékeltektől” A szír-orosz légipáros tegnap néhány helyen “besegített” hol az egyik, hol a másik félnek. Azok pedi buzgón csépelik egymást. Őket hidegen hagyták a választások. Más gondjai vannak. A török tüzérség, és az amerikai légierő sem tétlenkedett. A törökök a kurdokat ágyúzták, az amerikaiak a fanatikus dzsihadistáket bombázták.
th
Latakia tartományban viszont a kormányhadseregnek is akadt tennivalója. Az an-Nusra, és a “Jaysh al-Turkmen” hordák intéztek ellenük támadást. Vagy három órás csatában fölis morzsolták a próbálkozást.
Deir ez Zor városában is zaklatták a kormányerőket a kalifátusisták. Néhány tucat lator a fűbe harapott, és feladták.
Mohassannál viszont a szír légierő rendezte a soraikat.

http://www.balrad.com/2016/04/15/sziria-111/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése