Lapinformáció szerint a multi a közművezetékekre kivetett adó, a kormány által meghatározott hozam és egyéb, el nem ismert költségeik miatt támadhatja a magyar államot.
Pert indított a magyar állam ellen az Engie (korábbi nevén GDF Suez) az ICSID nevű washingtoni választott bíróságon a befektetővédelmi elvek megsértésére hivatkozva – erősítették meg a Népszabadság értesülését a lap pénteki számában a GDF Suez Energia Holding Hungary Zrt.-nél, amely a tevékenységét lényegében az Égáz-Dégáz észak-dunántúli és dél-alföldi hálózatának üzemeltetésére korlátozza.
A Népszabadság perértéket firtató kérdését ugyan nem erősítette meg vállalat, de a lap információi szerint az államtól követelt összeg megközelíti a kétszázmilliárd forintot.
A GDF Suez Energia Holding beszámolt arról, hogy a francia befektető tárgyalásokat folytat az állammal az Égáz-Dégáz 22 ezer 619 kilométer hosszú hálózatának értékesítéséről.
A lap információi szerint az Engie elsősorban a közművezetékekre kivetett adó, a kormány által meghatározott hozam és egyéb, el nem ismert költségeik miatt támadhatja a magyar államot.
(MTI)
Bal-Rad komm: Csodálatos! Az elmaradt haszon! AMIT A JÓ HORN GYULA GARANTÁLT akkor, amikor a magyar lakosság pénzén felépített közműveket-jóformán ajándékba-átadta a nyugati közműcégeknek. Amelyek “gazdálkodása” így válhatott rentábilissá ANYAORSZÁGUKBAN!
A ZSÁKMÁNYRA VISZONT DÖBRÖGIÉK SARCOT VETETTEK KI! EZ PEDIG ROSSZUL ESIK A “SZOLGÁLTATÓKNAK”!
Nagy valószínűséggel jó esélyeik vannak a “választott” bíróságon! Ha nyernek-az igénynek csak a fel összegét is!-fizethet a kiszolgáltatott! Mert azt bizony a magyarokból besarcolt pénzből fizeti ki a büdzsé.
Olyan ez, mint amikor a hóhérpribék kompenzációt követel az áldozattól, mert halláskárosodást szenvedett a delikvens ordítozásától, és összevérezte a gúnyáját.