A területet az ellenmaffiáktól megkaparintó ISIS-horda nagy bánatára. Úgy néz ki jelenleg, hogy a cementgyár után bukják a sok véráldozattal elrekvirált menekülttábort is. A banditák egyre nagyobb csapatai vágnak neki a táboron túli sivatagnak, hogy nehogy lekéssék a “raqqai” járatot.
Azok akik Damaszkusz és Raqqa között a sivatagban mentik a menthetőt-saját rongyos életüket-sokkal jobban jártak egyelőre, mint a Raqqaban tanyázó hordatársak jónéhánya. Azokra tegnap ugyanis szemet vetett a szír és az orosz légierő is. De ha csak szemet vetett volna rájuk! A problémát inkább az jelentette, hogy bombákat és rakétákat is vetett a szíriai latorfőváros banditáira a légipáros.
Az “Élet Útja” Hanasser-környéki szakaszán a kormányerők csupán a megjelenésükkel “lerendezték a birtokvitát”, ami által ki is bővítették a maguk biztonsági zónáját a Hama-Aleppo útszakasz ezen részén. Némi lövöldözgetés után.
Aleppo déli fertályán tegnap már felbukkantak a kormányhadsereg tankjai. A kormánycsapatokkal szövetséges palesztin csoportok be is hatoltak Aleppo Salahiddin és Katlatin lakónegyedeibe, ahonnan elüldözték az an-Nuszra-Ahrar al-Sham-Szabad Szíriai Hadsereg és az Al-Shamiya Dzshabhat bűnbandák latorjait.
Diplomáciai síkon is zajlik a szíriai polgárháború-Svájcban.
A Genfben Szíria jövőjéről folyó tárgyalásokon lébecoló, hatalomvágytól űzött “mérsékelt ellenzék” által összeeszkábált Tárgyalási Bizottság nevű társulat képviselője kijelentette: a közvetített tárgyalások összeomolhatnak! Amennyiben a legitim szír kormány nem hajlandó politikai kompromisszumra. Azaz: NEKIK ÁTADNI A HATALMAT!
Így aztán ez a politikai gittegylet azzal “fenyegetett” tegnap, hogy elhagyja a genfi béketárgyalásokat, ha nincs előrelépés a politikai átmenet felé.
Ez az USA bohócaiból és abrakoltjaiból összeválogatott Tárgyalási Bizottság egy másik tagja szerint zsákutcába jutottak a tárgyalások, miután a damaszkuszi kormány elutasítja, hogy Bassár el-Aszad távozásáról tárgyaljanak. Márpedig a tekintetes bizottság kizárólag ezt a kérdést tekinti a genfi tárgyalások legfőbb témájának.
Egyáltalán nem érdekli őket az a tény, hogy Szíriában a múlt héten megtartott választásokon az országot eddiog is irányító Baath-párt (Aszad pártja) és szövetségesei megszerezték a képviselői helyek döntő többségét. Ergo: Szíriának továbbra is van demokratikus módon megválasztott, nagy legitimitációval rendelkező kormánya! És legitim elnöke! Amely/aki arra törekszik, hogy a polgárháborúnak mielőbb vége legyen, és a borzalmak elől elmenekültek visszatérhessenek hazájukba.
AKIKBEN ERRE MEG IS VAN A SZÁNDÉK ÉS HAJLANDÓSÁG! (Amint az az alábbi Blikk videoból is kiderül.)
http://www.balrad.com/2016/04/18/sziria-114/