Svédország nők elleni agresszió arab migráns hidfo.ru
Egy hétfőn nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásból kiderült, hogy Svédország lakosságának alig 40%-a támogatja az Európai Uniós tagság fenntartását: a nagy változás tavaly ősz óta történt – a migrációs válság az EU támogatottságát is megtépázta.
Az SVT hírügynökség által rendelt közvélemény-kutatás eredményeiből az derült ki, hogy néhány hónap leforgása alatt húsz százalékkal csökkent az Európai Unió támogatottságának aránya: míg tavaly ősszel a svédek 59%-a pártolta az uniós tagságot, addig ma már csak 39%-uk van ezen a véleményen. A megkérdezésből kiderült továbbá, hogy a lakosság 21%-a a migrációs válság hatására kifejezetten negatívan viszonyul az uniós tagság kérdéséhez.
A jelentés szerint az Európai Unió megítélésének romlásáért kifejezetten a migrációs válság tehető felelőssé. Svédországban eddig is komoly problémákat okozott a bevándorlás, de a tavalyi nagy migrációs hullám során a közel-keleti és afrikai migránsok százezres tömegei özönlöttek Svédországba, ami további alátámasztást adott az embereknek annak kapcsán, hogy rossz lépés volt az uniós csatlakozás.
Január közepén jutott nyilvánosságra, hogy a sajtó elhallgatott egy Svédországban történt tömeges nemi erőszak esetet, és annak ellenére, hogy az esetről szemtanúként jelen lévő rendőrök akartak beszámolni, a fővonalú sajtóorgánumok nem voltak hajlandóak foglalkozni a történtekkel. Augusztus 15-én Stockholmban több nyilvános nemi erőszak történt a “We Are Sthlm” elnevezésű rendezvényen, ahol – a rendőrök beszámolói szerint – afgán “menedékkérők” csoportosan vadásztak a férfi kísérő nélküli nőkre. A svédországi sajtóban teljes hírzárlat volt a történtek kapcsán.
Később kiderült, hogy az Európai Unió más országaiban, főként Németországban is brutális médiacezúra működik, és a sajtó nem számolhat be a migránsok által elkövetett bűncselekményekről. Németországban 2015. folyamán 186 ezer bűncselekményt követtek el migránsok.

http://www.hidfo.ru/2016/04/tavaly-osz-ota-husz-szazalekkal-romlott-az-europai-unio-megitelese/