Az Európai Unió Bírósága jogerős ítéletet hozott a kormány 2012-ben bevezetett kaszinótörvényével kapcsolatban; az Andrew Vajna által kiszorított vállalkozók százmilliárdos nagyságrendű kártérítésért perelhetik Magyarországot, amit a kormány az adófizetők pénzéből fizetne.
A 24.hu Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnökére hivatkozva azt írja, az Európai Unió Bírósága kifogásolta, hogy a szerencsejáték-piacot érintő új szabályozást nem előzte meg átmeneti időszak, ami lehetővé tette volna az érintett vállalkozók alkalmazkodását az új jogi környezethez. Ennek okán megnyílt az iparágból gyakorlatilag egyik hónapról a másikra eltávolított vállalkozók kártérítési alapja, akik nemsokára százmilliárd forint kártérítést perelhetnek ki a magyar államból.
2012. folyamán a kormány sokszorosára emelte a játékadót, majd októberben egyik napról a másikra vonta vissza a játékgépek engedélyeit. 2013-ban az engedélyeket néhány kiszemelt személynek adta ki, ennek köszönhetően az ország nyolc megmaradt játékkaszinójából öt az amerikai milliárdos Andrew Vajna kezébe került. Schreiber elmondása szerint a Vajna tulajdonában álló kaszinók által termelt többmilliárdos nyereség ismeretlen helyre távozik az országból.
Miközben a kormány néhány tollvonással monopolhelyzetbe hozott egy amerikai milliárdost, a kártérítési perek során megkövetelt akár százmilliárdos összeget az állami költségvetésből fizetné, a magyar adófizetők közvetlen megkárosításával.
Andrew Vajna egy 2015-ös összesítés szerint Magyarország 7. legbefolyásosabb személye, ami igen elgondolkodtató, tekintve, hogy amerikai állampolgárként lett kormánybiztos Magyarországon. Gyöngyösi Márton, az országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke szerint továbbra is nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy a magyar törvényhozás tele van kettős állampolgárokkal, miközben a választóknak nincs joga tudni, hogy az ország vezetői – és befolyását tekintve Andrew Vajna kétségkívül annak mondható – milyen idegen ország irányába tettek hűségesküt.
http://www.hidfo.ru/2016/03/az-o-vagyonosodasa-miatt-fizethet-egesz-magyarorszag/