A törökök kétségbeesett átágyúzgatásai ellenére is nagyon rossz napjuk volt. A kormányerők viszont elégedettek lehetnek.
Latakia-tartományban, Aleppo környékén, a Daraa-katlanban, Deir ez-Zorban és környékén, Damaszkuszban és közvetlen környékén fennakadás nélkül zajlik a kormányhadsereg-kurd milíciák-iráni gárdisták offenzívája.
A levegőből a szír-orosz légipáros ritkítja böcsülettel a latorhordákat.
Hosszú lenne felsorolni a csataterek és összecsapások helyszíneit. Inkább csak néhány érdekesség.
A “Szabad Szíriai Hadsereg” martalóchorda is nyert jónéhány amerikai mini csodarakétavetőt a hozzávaló lézervezérlésű ketyerékkel együtt. Most pedig valami olyamit kéne beszerezniük, amivel előbb az orosz “madáretetőket” tudják közömbösíteni.
Merthogy a csudálatos mini rakétavetők még csudálatosabb minirakétái sorra vallanak kudarcot. Működnek azok amúgy! Kilőnek, repülnek!-csak célt nem találnak. Pedig kéne!-elvileg! De a gyakorlat az teljesen más.
A sorozatos kudarcok kapcsán a latorelemzések arra a megállapításra jutottak, hogy a felsült akciók okozója a “madáretető”! Az alábbi videon az látszik, hogy a kilőtt amerikai csudarakéta a célbavett teherautókonvoly (szír kormányhadsereg) előtt jóval-hirtelen a földbe csapódik, oszt’ jónapot.
Ám a videoból kikockázott képen jól látható a tettes!
mad1
Az oszlop tetején “ücsörgő madáretető”! Merthogy leginkább arra hasonlít ez a barkácsolmánynak kinéző valami. Csakhogy a “szolid sufnikülső” elég komoly technikát takar. Lézeres eltérítő szerkezet van a “madáretető” belsejében. Tankokra meg hasonló szerhezetekre utólag is felszerelhető, egyszerre “többcélú” holmi ez, ami képes tucatnyi páncéltörő rakétát is tévútra vezetni!
mad
Egy konvojhoz elegendő mindössze egy ilyen “madáretető”, és máris kész a védelem.
A “Politics First” újság főszerkesztője-Marcus Papadopoulos-elmondása szerint Londonban diplomatákkal és politikusokkal beszélgetve egyöntetű álláspont alakult ki Kardigan Keresztapa-ankarai maffiafőnök elmeállapotáról: BOLOND! Meg még azt is megállapították róla, hogy megalomán. (De e kettő együttjár!)
Mindenképpen összefügg Kardigan elme és lelkiállapotával az a tény, hogy Olaszországban vizsgálatot indított a bolognai ügyészség Kardigan Itáliában élő elsőszülött fia ellen. Az “Örökös” Bilal Kardigan jelentős mennyiségű pénzzel érkezett Olaszországba, fegyveres testőrök kíséretében. A bolognai egyetem falaira egyébként azóta valakik az „Erdogan terrorista” feliratot festették.
http://www.balrad.com/2016/02/18/sziria-61/