A szír-iraki határ felé tegnap már több száz királyságbéli páncélos és csapatszállító vonulgatott.
A szír kormányerők ma reggelre ostrom alá vették az Aleppo városán kívül még megmaradt utolsó martalócerősségnek számító Tall Rifaat terroristafészkeit. Az itt tanyázó “Dzshebhat Al-Shamiya” latorbanda ezzel teljesen el lett vágva a szír-török határmenti Azaz várostól, ami biztos hátteret jelentett nekik.
Ar-Rashid, Al-Lermon és Beni Zeid banditái már nem érték meg a mai napfelkeltét eddigi biztonságos fészkeikben.
Latakia tartományban is nagyban űzi a latorirtást a szír kormányhadsereg. Beit Bustan-Ayce, Al-Wadi Al-Rveysat és Al Khor életben maradt martalócai Allah éjszakai ege alatt bolyongtak már mára virradóan. Valami biztonságos fedél után kutatva. De ha Karmanli Karfuz felé vették az irányt, bizony lyukra futottak. Ottani kollégáik talpa alá is befűtött a kormányhadsereg.
Homsz-provinciában Muharram város “Dzsabhat en-Nuszra” pribékjei bánhatják, hogy nem kötötték fel a nyúlcipőt, még mielőtt odaértek a kormánykatonák. De Tulul es Szud, Tulul el Makta, és Dzsebel Rmili hegyvidéki pribékjeire is rossz idők köszöntöttek.
A Daraa-katlanba beszorult, és egyre kisebb térségbe nyomott terroristák léte sem irigylésre méltó.
lator
A Deir ez-Zor tartománybéli Bgeliya óvárosában a kormányhadserek rakétatüzérséggel levadászta az ottani ISIS menedzsmentet.