2015. november 2., hétfő

Szíria

Szíriában egyre inkább hevesedik a leszámoló harc a törvényes kormány ellen fegyverrel harcoló bűnbandák ellen, és egyre jobban szorul a hurok a banditahordák körül.
áta
Ketrecbe zárt civileket és kormánypárti katonákat használ élő pajzsként az egyik dzsihadista horda a közel-keleti ország fővárosa közelében.
A Damaszkusz környékén tevékenykedő legjelentősebb terroristabandának számító Dzsais Al-Iszlám (Az Iszlám Hadserege) elfogott kormánykatonákat és alavita civileket zárt fémketrecekbe és állított ki a főváros keleti szomszédságában lévő Gúta és a közeli Dúma település utcáin, és a házak lapos tetőin.
ketr
Ennek a Dzsais Al-Iszlám nevű hóhérkülönítménynek ezzel a ketreces akcióval az a célja, hogy így vegyék elejét a kormányerők légicsapásainak. A banditacsapat fegyveresei ketrecek tucatjait állították fel. Átlagosan mindegyikbe három-négy embert zártak, de van olyan is, amelyben heten zsúfolódtak össze.
“A csoport élő pajzsként használja a foglyokat” – mondta egy illetékes, aki szerint előfordul olyan is, hogy teljes családokat zárnak ketrecbe.
ketr1
Igyekeznek ezek a féreghordák mindent kitalálni, hogy élve megússzák a kalandot, és a “bátor dzsihadisták” már bármilyen aljasságot elkövetnek, hogy túléljék a csapdát.
Tegnapelőtt az ország déli részén egy tucat 12-16 éves ISIS-kadétot végeztek ki sajátjaik, mert azok is elérkezettnek látták az időt a lelécelésre.
http://www.balrad.com/2015/11/02/sziria-4/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése