Bajor hivatalnokok azzal fenyegetik Angela Merkel német kancellárt, hogy buszokkal a kancellária elé hordják a migránsokat, ha Berlinben még több bevándorló letelepítésére próbálják kötelezni Bajorországot.
Landshut – város Alsó-Bajorországban – adminisztrációjának vezetője, Peter Dreier közölte Angela Merkel német kancellárral; Bajorország már kidolgozott arra vonatkozó kész terveket, hogy mennyi bevándorlót tud befogadni, és amennyiben Merkel az általuk meghatározott keret fölött további migránsokat akar átcsoportosítani bajorországi táborokba, Landshut készen áll arra, hogy buszjáratokkal Berlinbe, a kancellária épülete elé hordja a “létszámtöbbletet”. Esetükben ez a keret 1800 főt jelent. A Welt am Sonntag beszámolója szerint Dreier ezt telefonon közölte a kancellárral.
“Ha Németország befogad egymillió bevándorlót, az én körzetembe legfeljebb 1800 főt küldhetnek. Átveszem őket, de ha több érkezik, busszal a kancelláriához küldöm őket Berlinbe.”
Dreier arra is figyelmeztette a kancellárt, hogy a jelenleg befogadott migránsok a körzet belső rendjét fenyegetik, és a még több bevándorló érkezése súlyos fenyegetést jelent a közbiztonságra. A beszámoló szerint Merkel egyetértett mindezekkel a telefonbeszélgetés során, és hangsúlyozta, hogy a kormány dolgozik a megoldás tervezetén, ami Törökországgal együttműködésben lesz kialakítva. Dreier azonban kijelentette, hogy a “meg fogjuk oldani” többé nem elfogadható válasz, és amennyiben Németország kormánya időhúzást folytat, a határ menti régiók független lépéseket tehetnek a probléma megoldására.
A Welt am Sonntag szerint Angela Merkel a beszélgetés során kijelentette, hogy amennyiben busszal a kancelláriához küldik a bevándorlókat, ő visszaküldi őket Görögországba, de onnan napokon belül ismét Bajorországban lesznek, mert a görög határ nincs lezárva.

http://www.hidfo.ru/2015/11/bajor-vezetok-angela-merkel-hivatalahoz-szallitanak-a-migransokat/