Menesztettek állásából egy népszerű francia meteorológust, amiért megkérdőjelezte a globális felmelegedés dogmáját.
Philippe Verdier 1992 óta működik meteorológusként, több évtizedes tapasztalatait egy idén októberben megjelent könyvben (Climat Investigation) foglalta össze, ami a tudomány, a környezetvédő csoportok és politikai, gazdasági érdekközösségek lobbitevékenysége közti összefonódást vizsgálta. A könyv megjelenését megelőzően több országgyűlési képviselő egy petíciót indított, amiben arra kérték a France Télévisions – állami hírszolgáltató – elnökét, hogy ne engedélyezze a kiadást. A szerzőt a könyv megjelenését követően menesztették állásából.
Verdier könyvében megkérdőjelezte a globális felmelegedésről kialakult elméleteket, valamint azzal vádolja a kormányt és a médiát, hogy szándékosan félrevezeti a közvéleményt, és egy egész “klímaváltozás-ipart” tart működésben, amit arra terveztek, hogy az embereket rettegésben tartsa. Verdier szerint a klímaváltozás dogmája egy háborús gépezet, aminek feladata nem csak az, hogy általános fenyegetettség érzetet alakítson ki az emberekben, de egész népeket és országokat tart rabláncban. A szerző a szakmában szerzett több mint húsz évi tapasztalat után azt állítja, hogy a tudósok szándékosan manipulálják a közvéleményt, mert ezzel nem csak egész országok lakosságát lehet stresszben tartani, de az országok gazdasági életét is manipulálják, a francia kormány pedig mindehhez hozzájárulását adja.
Verdier emellett nyílt levelet fogalmazott meg a francia államfőnek, amiben kijelenti; nyilván ő már most értesült arról, hogy a COP21 klímakonferenciának nem lesz semmilyen eredménye, mint az előző húsznak sem. Úgy tesznek, mintha “megmentenék a világot”, de eközben a klímaváltozás kapcsán kialakult dogma visszavezethető egyszerű gazdasági és politikai érdekekre.
A meteorológus szombaton jelentette be, hogy menesztették a TV-csatornától, és hangsúlyozta, hogy az ő menesztése is élő bizonyítéka annak; a klímaváltozás esetében egy dogmával állunk szemben, annak megkérdőjelezőire pedig se a vélemény szabadságát, se az információ szabadságát kimondó elvek nem érvényesek.



http://www.hidfo.ru/2015/11/meteorologuskent-sem-szabad-meg-ellent-mondani-a-dogmaknak/