2015. november 25., szerda

Kezdődik a visszavágó!

A “Moszkva” cirkáló pozíciót foglalt a Latakia-környéki vizeken, és teszi a dolgát. Rakétáival MINDENNEMŰ-az orosz-szír légierő légi, és a szír kormányerők szárazföldi ténykedését veszélyeztető-ELLENSÉGES LÉGIERŐ MEGSEMMISÍTÉSE a feladata.
A Kreml bejelentette, hogy felfüggeszt minden üzleti-gazdasági és katonai együttműködést Törökországgal.
pír
A Gazprom a “Török-áramlat” gázvezeték beruházás felülvizsgálatát indítja el, míg a “Roszatom” az Akkuyu-i atomerőműberuházás azonnali felfüggesztése mellett döntött.
Dmitrij Medvegyev is megszólalt török-ügyben. Amint fogalmazott, néhány török tisztviselőnek “közvetlen pénzügyi érdekeltsége” van az Iszlám Állam olaj kitermelésében.
“Törökország tettei gyakorlatilag az Iszlám Államot védik” – fogalmazott Medvegyev. “Nem meglepetés, tekintve a tényt, hogy néhány török hivatalnok közvetlen érdekeltségébe tartozik az Iszlám Állam létesítményeiben kitermelt olaj”-mondta.
Vlagyimir Putyin is fölemlítette a dolgot. “Oroszország régóta tudott azokról az olajszállítmányokról, amelyek az Iszlám Állam terroristáinak kezére került területekről irányultak Törökországba, onnen pedig…”

http://www.balrad.com/2015/11/25/kezdodik-a-visszavago/
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter ma bejelentette, hogy Oroszország megkezdte az Sz-400-as komplex légvédelmi rendszer tokkal-vonóval való telepítését Szíriában.
A lipeckben élő Konsztantyin Murahtyin-a tegnap lelőtt orosz Szuhoj navigátora-jó egészségben van, és már a jövő héten ismét szolgálatba fog állni.
Murahtyin-nem mellesleg-tavaly az orosz légierő legjobb navigátora címet nyerte el. Ma Vlagyimir Putyin “Bátorságért érdemrenddel” tüntette ki. Ugyanezt a kitüntetést kapta a tegnapi mentőakció során elesett Alekszandr Pozücsin tengerészgyalogos is. Amihez pedig kétség nem férhetett, az elhunyt Rumjancev őrnagyot Oroszország elnöke ma az “Oroszország Hőse” kitüntetésben részesítette.
Mevlut Çavuşoğlu török külügyér ma esdekelve hívta fel Szergej Lavrovot, és “őszinte” részvétét fejezte ki a tegnap történt “szerencsétlen incidens” miatt.
cal
Szergej Lavrov a TASZSZ-nak nyilatkozva kifejtette, hogy “már tegnap meg kellett volna ezt tenni, és MAGSABB SZINTEN! De jobb későn-mint soha!”
Ezzel együtt is a tegnapi történtek színhelyén és környékén “némi rakétatüzérségi előkészítés” után folytatódott ma az erőteljes latortalanítás.
khrot
Jelentések szerint banditák ezrei menekültek Török területre. A pánik nem csak a jelenlegi műveleti térségben uralkodott el a “mérsékelt” terrorbandák egyedei között, hanem igen nagy területeken. Ennek megfelelő a mozgolódás is. Mennek Törökországba!-onnan pedig indulnak Európába! Bundesmutti várja őket! Hiszen Szíriából-háború súlytotta országból- indultak!
http://www.balrad.com/2015/11/25/sziriabol-jottem-mestersegem-cimere-meghivott/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése