Tovább csökken Angela Merkel német kancellár támogatottsága, és saját pártján belül egyre nő a vele egyet nem értők száma, mióta a nyilvánvaló biztonsági kockázatok ellenére sem akarja leállítani a bevándorlást.
Egy a Berliner Zeitung megrendelésére készült közvélemény-kutatás kimutatta, hogy a választók mindössze 39%-a támogatja Angela Merkel bevándorlással kapcsolatos álláspontját, miközben 48%-uk teljes mértékben elutasítja azt. A kancellár támogatottsága folyamatosan csökken a migrációs válság kezdete óta, és mostanra rendszeresen zajlanak a bevándorlás elleni tüntetések. A legutóbbi megmozdulás Drezdában történt, mintegy 9000 fő részvételével.
Miközben a szövetségi kormány nem hajlandó felső korlátot szabni a befogadott migránsok számára vonatkozóan, a bajor miniszterelnök kijelentette, hogy az alkotmánybírósághoz fordul, mert a korlátlan bevándorlás a német államok alkotmányban rögzített függetlenségét is sérti. A bajorok ellenállása szintén komoly veszélyt jelent Merkel támogatottságára nézve, mert Seehofer pártja a Merkel féle Kereszténydemokrata Unió koalíciójának részét képezi (a kabinet négy tagja a CSU soraiból került ki).
A hatóságok szerint idén eddig 800 ezer fő kért menedékjogot Németországban, és az előzetes becslések szerint év végére ez a szám másfél millióra nőhet. Thomas de Maiziere belügyminiszter hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy az ország lehetőségei egyre korlátozottabbá válnak, és nem tudnak több migránst befogadni.

http://hidfo.ru/2015/10/tovabb-csokken-angela-merkel-tomegtamogatasa/