2015. október 12., hétfő

Az “amerikai álom” végének kezdete Szíriában?!

Szíria középső részén is offenzívát indítottak a szír kormányerők a banditabandák ellen. Az orosz és a szír légierő fölöttéb hatékony támogatásával több körzetből is kpucolták a bűnbandákat.
Így Hama tartományban, valamint az azt Idlíb és Latakia tartománnyal összekötő Ghab-síkságon is. A kormányerők hatalmukba kerítették Kafr-Nabúda déli negyedét.
Igor Kondrasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője azt közölte hétfőn, hogy a légierő az elmúlt 24 órában ötvenhárom célpontot bombázott Homsz, Hama, Latakia és Idlíb tartományban. Tájékoztatása szerint a Szu-24M és Szu-25SM típusú harci repülőgépek csapást mértek egyebek mellett az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista milícia egyik kiképzőtáborára is.
Az a tény, hogy a szír kormányerők az ország középső területeinek kitakarításához is hozzáfogtak, nagyjából véget is vet a nyugati lamentációknak. Ezek szerint ugyanis a legitim szír kormány hatalmát Oroszország nem csak nagyjából az ország egyharmadán kívánja segíteni helyreállítani.
A körülmények ilyetén alakulása komoly izgalmakra ad okot atlantista berkekben, akik arra számítottak, hogy az orosz-szír koalició beéri egy “méltányos” területtel, a többit pedig átengedik majd a martalócbandáknak.
Külön érdekessége lehet a dolgoknak az a tény, hogy az Izrael által megszállt Golan-fennsíkon (Szíria része) óriási kiterjedésű, jó minőségű olajat tartalmazó, könnyen kitermelhető kőlajlelőhelyre bukkantak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése