Az üzlet lényege az volt, hogy keresztény gyereklányokat rabolt el Szíriában, és forgalmazta őket pénzes arábiai vevőknek. Volt, hogy csak bérbeadta a borsos vételárat megfizetni nem tudó, ám a zsenge húsra áhítozó gyereklányokat.
mar
Az üzlet remekül prosperált. Olyannyira remekül, hogy Musztafa a közelgő veszélyeket sem vette észre. Teljesen a “munkába temetkezett”! Annyira el volt foglalva az “új áru beszerzésével”, hogy elfelejtette: háború robbant ki a vadászterületén. Olyan háború, ahol VISSZALŐNEK KATONÁK! Őrá is! Már nem csak védtelen civilek között garázdálkodhat, hanem vannak veszélyek.
Márpedig Musztafának “híre volt” a civil lakosság körében. Nem is kicsi. És nem is jó híre volt. Olyannyira nem, hogy az érkező kormánycsapatoknak el is mesélték Musztafa üzleti ténykedését! (Musztafa “árubeszerzéseit” általában az áru “nem piacképes” családtagjainak a lemészárlása kísérte. Készséges segítői hatékony közreműkodésével.)
A dolog lényege az, hogy a kapzsi Musztafa még akart némi “árut” fölhajtani. És nem szelelt el időben a közelgő veszély elől.
Október kilencedikén este Musztafát és az ő kis csapatát elkapták a kormánycsapatok. Sokat nem cicamicáztak a bandavezérrel. A horda egyedeinek azonosítása fél órán belül megtörtént. Kötél is került. Musztafát-mint főkolompost-gyorsan föl is lógatták. A róla készült fotót elnézve előtte kissé meg is csiklandozták.
mar1
A bandatagok a fal előtt adták ki a párájukat. Állítólag a Paradicsom közelsége kimondottan rossz hangulatba hozta őket.

http://www.balrad.com/2015/10/12/erdem-szerint/