Az ukránok provokálnak is - Kép, Új-Oroszország Hírügynöksége

Az ukránok elaknásították a Gorlovka melletti semleges területet

Az ukrán hadsereg elaknásította a Gorlovka északkeleti részén lévő semleges területet – idézi Eduard Baszurint, a donyeckiek katonai parancsnokát Novorosszia hírügynöksége.
„A DNR egységei repeszbombát találtak Majorszk környékén, Gorlovkától északkeletre, a DNR ellenőrzőpontja mellett. A DNR aknászai ártalmatlanították a bombát” mondta Baszurin. Szerinte az ukránok szeretnék szabotálni a békés folyamatot.
„Az ukrán hadsereg katonái az állásainkhoz lopóznak, elaknásítják az ösvényeket és átjárókat, amelyeken békés civilek is közlekednek” – mondta Baszurin.

Az ukrán hadsereg egész éjjel bombázta Oktjabrszkijt

Az ukrán hadsereg egész éjjel bombázta a Donyeck Kujbisevi kerületében lévő Oktabrszkij telepet – idézi Ivan Prihogykót, a Kujbisevi kerület vezetőjét Novorosszia hírügynöksége.
„Most érkezett információ, hogy az ukránok az éjjel aknavetővel nyitottak tüzet Oktjabrszkij telepre. Sérültekről egyelőre nincs információ” mondta Prihogyko.

Az ukrán hadsereg megint tüzet nyitott

Az ukrán katonák az utóbbi két nap alatt már harmadszor nyitottak tüzet a DNR-ben lévő Volvo-központra – írja a TASS Donyeck Kujbisevi kerületének vezetőjére, Ivan Prihogykóra hivatkozva.
„Az ukrán katonák 23:00 óra körül nyitottak tüzet és csak éjfél után fejezték azt be” mondta Prihogyko. Előzetes információk szerint 82 mm kaliberű aknavetőkkel lőttek.
Prihogyko szerint az ukrán katonák szabotálni akarják a nehézfegyverek visszavonását.

Mindeközben: A DNR befejezte a páncélosok visszavonását

A Donyecki Népköztársaság visszavonta az összes páncélos járművét a konfrontációs vonal közeléből – írja Novorosszia hírügynöksége.
„A DNR minden egyes páncélosát visszavonták” mondta Ruszlan Jakubov, a DNR egyik katonai parancsnoka.
Október 22-én 10 db T-72 és T-64 páncélost vontak vissza a frontvonalról a Harcizszk melletti katonai bázisra.

Az első gyalogos határátkelőt október 27-én nyílik meg Ukrajna és az LNR között

A luganszki konfrontációs vonal első gyalogos határátkelője október 27-én nyílik meg – írja a TASS. Erről Georgij Tuka, Luganszk megye ukrán fennhatóságú területeinek kormányzója nyilatkozott.
„Október 27-re van tervezve a Sztanyica Luganszkaja átkelő megnyitása. Már minden szolgálat felkészült erre” mondta Tuka. Szavai szerint két átkelő megnyitását egyeztették Sztanyica Luganszkaja – Szeverodonyeck és Sztanyica Luganszkaja – Belokurakino között.
„Senki sem törölte el az átkelés szabályait és mielőtt valaki átlépné a határt engedélyt kell szereznie” mondta Tuka. A DNR-hez hasonlóan az LNR-ben nincs egy gyalogos átkelő sem, ahol az emberek Ukrajnába léphetnének. A gyalogos átkelő a Sziverszkij Donyec fölötti hídon keresztül fog haladni.

A népköztársaságiak nem fogják hagyni az ukrán provokációkat – A DNR hadserege háromnapos gyakorlatot tart

A DNR katonai egységei tervszerű gyakorlatokba kezdtek a köztársaság egyik katonai gyakorló terén – írja a Rusvesna a DNR Védelmi minisztériumára hivatkozva.
Az oldal olvasóinak azt jelezték, hogy a Budenovszkij és a Proletárszkij járás lakói lövéseket hallottak.
„Ma taktikai gyakorlatokba kezdtünk. A felkelők az egységek közötti együttműködést gyakorolják, illetve az orvosi segítségnyújtást. Továbbfejlesztik a páncélosok, a lőfegyverek és aknavetők használatának tapasztalatát” nyilatkozta a Rusvesna forrása, aki szerint a gyakorlatok három napig tartanak.
dnr_ucheniya
NovorosinformRusvesnaTASSRapid Press Hírszolgálat – Szabad Riport