2015. október 23., péntek

Ausztriában több százezer bevándorló torlódhat fel az EU cselekvésképtelensége miatt

Osztrák tisztviselők szerint nem csak le kell zárni Európa határait, de létre kell hozni egy “európai erődöt”, ami teljes mértékben képes a bevándorlók távol tartására és az unió külső határainak hermetikus lezárására.
Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter az ország menekültügyi rendszerének túlterheltsége miatt jelentette ki, hogy egyre sürgetőbb a külső határok lezárásának kérdése, és az uniós vezetők nem tehetik meg, hogy tovább halogatják a szükséges döntések meghozatalát. A belügyminiszter annak kapcsán nyilatkozott, hogy Ausztria szintén egyre fokozódó válsággal kell szembenézzen: tegnap egy menekülttáborban lázadás tört ki, és a bevándorlók barikádokat emeltek a környéken, amit a rendőrök el kellett távolítsanak. Mostanra 24 óra alatt több mint 12 ezer bevándorló érkezik Ausztriába, ami meghaladja a magyar határ szeptemberi, legostromoltabb periódusát is. Horvátország nem hajlandó – mert nem képes – a schengeni határok megvédésére, Szlovénia pedig az Európai Unió közös fellépésére vár saját határainak biztosításához. Ausztria emiatt arra van utalva, hogy az Európai Unió közös megoldására várakozzon, amiről egyelőre továbbra sem született döntés.
Ausztria helyzetét az is tovább nehezíti, hogy Németország szintén áttér a határok lezárására, miközben az unió külső határain keresztül továbbra is korlátlan mértékben özönlenek a bevándorlók. Josef Klamminger osztrák rendőrfőnök szerint a német határok lezárása és a közös európai fellépés hiánya együttesen ahhoz vezet, hogy a migránsok százezrei, akár milliói a balkáni útvonal valamelyik országában fognak feltorlódni, ami hetek leforgása alatt is katasztrófahelyzetet idézhet elő. Az új német menekültügyi törvény a jelek szerint egy héttel a tervezett időpont előtt lép érvénybe, ami ahhoz vezet, hogy napok leforgása alatt Ausztriában torlódhatnak fel a balkáni útvonalon érkezők százezrei.
Németország vasárnap lépteti életbe az új menekültügyi törvényt, ami felgyorsítja a deportálást, és azokat a migránsokat, akiknek menedékkérelmeit visszautasítják, azonnali hatállyal visszaszállítják származási országukba.

http://www.hidfo.ru/2015/10/ausztriaban-tobb-szazezer-bevandorlo-torlodhat-fel-az-eu-cselekveskeptelensege-miatt/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése