2015. október 24., szombat

Kerítés KELL!

Úgy tűnik teljes egészségben feladták a határ őrizetét az osztrákok a szlovén-osztrák határosztrák oldalán, Spielfeldnél, ugyanis a migránsok tömött sorokban gyalogolnak a Grazba vezető 67-es főúton Leibnitz és Ausztria belseje felé – tapasztalta az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.
A hatóságok arab, illetve angol nyelven folyamatosan hangosbeszélőn szólítják fel a migránstömeget arra, hogy várják meg türelemmel az elszállításukra érkező buszokat, ám a horda többsége türelmetlen és elindul gyalog Ausztria felé. A türelmetlenségre az is magyarázattal szolgálhat, hogy vannak akik három napja várakoznak a szlovén-osztrák határon, Sentiljben, illetve Spielfelden kialakított tranzittáborokban.

Ugyanakkor a menet mellett egy páncélautó halad, amelyből ugyancsak hangosbeszélőn azt közlik a migránsokkal, hogy aki tovább akar utazni busszal, az menjen vissza a határátkelőhöz, ám láthatóan nem engedelmeskednek a felszólításra.
Sokan abba a tudatban indulnak útnak, hogy már közel a cél, vagyis Németország. A többi között az MTI tudósítója is felvilágosított kérdésre válaszolva több migránst arról, hogy Németország több mint 250 kilométerre található Spielfeldtől. A menetelők megrökönyödve vették ezt tudomásul.
A területet folyamatosan rendőrségi helikopterek ellenőrzik.
A kerítések biztosíthatják a határok védelmét – mondta Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter az Ö1 osztrák közszolgálati rádió pénteki műsorában. Kurz úgy vélte: a kérdés az, hogy az egyes országok akarnak-e kerítést építeni vagy nem.
A tárcavezető – mint arról a Die Presse című lap internetes oldalán beszámolt – egy, a magyar-szerb határon létesített kerítés hasznosságát firtató újságírói kérdésre válaszolva kifejtette: ha igazak lennének a kerítések hatékony működését bíráló állítások, akkor nem funkcionálna a határvédelem a bolgár-török valamint a spanyolországi határszakaszokon, ahol már régen megépült a kerítés. “Az az állítás, hogy a kerítések nem működnek, egyszerűen és mélyrehatóan hamis” – fogalmazott a miniszter.
A Gázai övezetet körülvevő biztonsági kerítés közelében több száz palesztin fiatal kövekkel dobálta meg az izraeli katonákat és megpróbálta megrongálni a kerítést, amire válaszul a katonák lövéseket adtak le rájuk. Palesztin egészségügyi források szerint a lövések megsebesítettek legkevesebb negyvenet a kődobálók közül, ezenfelül lőtt sebesülést szenvedett három újságíró és négy mentős is.

http://www.balrad.com/2015/10/24/kerites-kell/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése