2015. szeptember 16., szerda

“Ultimátum” után!

A Szeged Ma tudósítója szerint feszült a hangulat a régi röszkei határátkelőnél. A menekültek egy csoportja nagy hévvel rángatta a kerítést, szemben teljes menetfelszerelésben több mint 100 rendőr van a helyszínen.
A rohamrendőrök könnygázzal próbálják megfékezni a tomboló tömeget, „az ellenszél azonban nehezíti a dolgukat.”A menekültek műanyag palackokkal és kövekkel dobálják a rendőröket. A menekültek egyszer már ki tudták lökni a kerítést a helyéről, de a rendőrök visszatették azt.
Helyszínen lévő tudósító szerint több ezer ember van a régi határnál. Közvetlenül a határ előtt szűkül össze az út, ott állnak pajzsos, sisakos rendőrök, akik elállják az utat, velük szemben több száz menekült, olykor nekifeszülnek a kerítésnek. A rendőrök mögöttük vízágyú is van. Három körül még mindig volt, aki a könnygáz miatt mosta ki a szemét.
A tömeg azt skandálja, hogy nem akarnak táborba menni, dobálják a rendőröket műanyag flakonokkal. Tudósítónk jelentése szerint patthelyzet alakult ki a helyszínen: sok menekült leült a kerítés előtt, és azt kiabálják, nyissák ki. Helikopter köröz a tömeg fölött, a rendőrség néha bemond valamit arabul, ami „nem tetszik a tüntetőknek.” A Szeged Ma szerint a helyszínre kivonult 100 TEK-es.
Vannak, akik azt remélik, még átjuthatnak Magyarországra, hátrébb viszont már bontják a sátrakat. Megjelentek szabadkai taxisok is, akik minden bizonnyal Horvátország felé viszik a menekülteket. A szerb rendőrség nagyjából csak a forgalmat irányítja.
Az orosz állami tévé, az RT élő közvetítését a régi röszkei átkelőtől erre a linkre kattintva nézheti-élőben: http://www.rt.com/on-air/hungarian-border-police-refugees/

Alszol a lakásodban szép nyugodtan, majd arra leszel figyelmes, hogy átmászok a kerítéseden és felfeszítem az ablakodat.
Ezután bemászok a lakásba és leülök a nappali közepén.
Megnyugtatlak, hogy nem akarok neked rosszat, csak a gazdag szomszédodhoz igyekszem, csak oda nem lehet egyszerűen a riasztó miatt bejutni.
Te csinálsz nekem egy szendvicset, mert elpanaszolom, hogy napok óta nem ettem, és eléggé ki vagyok merülve.
A szendvicset kibaszom a kukába, mert mondván szar, és üvöltve közlöm veled, hogy azonnal csinálj nekem másik kaját és többet, különben kimegyek az előszobába és felgyújtom a retekbe az egészet!
Közlöm megint veled, hogy nem akarok itt maradni, mert Te csóró vagy és leszarlak, csak ugródeszka vagy, de az viszont legyél nagyon jó.
Közben azért jó párszor a nappalid szőnyegére piszkítok.
Átjön a harmadik szomszéd, aki közli, hogy szerinte gazdagék simán befogadnának csak Te nem engedsz.
Erre megint üvöltözni kezdek veled és követelem, hogy azonnal kezd meg a fal bontását, mert én oda AKAROK menni.
Nem kérek, nem egyeztetek, hanem KÖVETELEK ÉS AKAROK.
Te próbálsz megoldást találni: a falat mégsem bonthatod ki szó nélkül, de az sem működik, hogy én ott üvöltözök és török zúzok a lakásodban.
Közben megint piszkítok és az ellátásom miatt balhézok kicsit. Párszor sértegetem a családod tagjait és téged is, hogy mennyire mocskos szemetek vagytok Ti velem.
A szomszéd is felébredt a zajra és közli, hogy ha átjutok, akkor befogad, majd felhív téged, hogy falbontás és erkély mászás kizárva, mert ezt tiltja a szabályok törvénye, amit be kell tartani.
Te megint állsz, hogy most mit kellene csinálj. A gyerekeid már rettegnek, neked eleged van az egészből. A házmester, akinek a dolga lenne az egész ügy kezelése, közben lopja a balkonládákat a virágokkal, mert éppen mindenki a Te lakásodra figyel.(a múltkori közös költség eltűnésével sem foglalkozik így most senki).
Ez az a pillanat, amikor eljutsz oda, hogy takarodjon mindenki a lakásodból ahova akar, csak el onnan!
Várod a reggelt, amikor neki kezdhetsz takarítani és megint nyugalom lesz a lakásban.
Közben a házmester már a szomszédodban van, hogy a harmadik szomszéddal megtárgyalják, semmi keresni valóm nincs nála, úgyhogy vissza juttatnak a lakásodba….


http://www.balrad.com/index.php/2015/09/16/migransultimatum-magyarorszagnak/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése