Amerika az utóbbi napokban teleordítozta/ordítozza a világot a számára roppantul idegesítő szíriai történésekkel. Amiknek-mi sem természetesebb-szerintük Oroszország az egyetlen oka! No meg Bashar al-Asszad, Szíria MEGVÁLASZTOTT LEGITIM ELNÖKE!
A Pentagon szóvivője, Jeff Davis kapitány tegnap hatalmas panaszáradatban közölte zsurnalisztákkal, hogy a szíriai Latakia déli részén szörnyű dolgot észlelt az amerikai katonai felderítés! Az ottani “emberek és dolgok mozgása” arra utal, hogy Oroszország egy előretolt légi hadműveleti támaszpontot hoz létre. A legfőbb latorállam USA fővárosában riadalom támadt amiatt, hogy Oroszország növeli a Szíriának nyújtott katonai támogatást.
Márpedig a Szíriát felforgató és polgárháborúba taszító USA csakis úgy lenne hajlandó a maga által létrehozott káosz elsimogatásában részt venni, ha a törvényesen megválasztott szír elnököt eltávolítanák hivatalából, és egy Amerikabarát “demokratikus” kormány venné át az ország irányítását. Oroszország ezt az agyament ötletet nem támogatja, viszont-nagyon helyesen-felújította a Szíriának nyújtott katonai segitség nyújtását.
Most aztán megy a jajveszék Washingtonban amiatt, hogy Moszkva féltucatnyi korszerű T-90-es harckocsit, valamint 35 páncélozott harci járművet, tüzérségi ütegeket és mintegy 200 tengerészgyalogost állomásoztat Latakia térségében.
A tankok és a harci járművek a hétvégén hajóval érkeztek a Szovjetunió-majd annak megszűnését követően-Oroszország által a 70-es évek óta használt tartuszi kikötőbe.
Az elmúlt hetekben Latakia repülőtere napi két orosz katonai szállítógépet fogadott.
A legfőbb latorállamot kétségbeesésbe hajszoló térségbeli hírek miatt Kerry washingtoni külügyér telefonos beszélgetést kazdeményezett tegnap Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.
John Kirby USA külügyi szóvivő szinte semmit nem mondott a telefonos tanácskozásról, csak végig Amerika panaszait óbégatta.
Az orosz külügyminisztérium a tegnappi traccsról elmondta, hogy azon szó esett Donbassz és a valcmani junta vitájáról, de a Koreau-félsziget dolgairól is szót váltottak.


http://www.balrad.com/index.php/2015/09/16/amerikai-retteges/