2015. szeptember 16., szerda

Donbassz hírei

Donbasszban igazándiból csak az éjszaka volt csendes. Tegnap délután a valcmanista latortüzérség rázendített.
Az alábbi videofelvételen Szpartak ágyúzásának ezdete. A bombázást éjszkára abbahagyták a martalócok, de ma reggel újrakezdték.

Debalcevotól északnyugati irányban ma reggeltől kézifegyverekkel molesztálják egymást a szembenálló felek.
Nem messze onnan, Mironovkánál addig-addig provokálták a népköztársaságiakat aknavetőkkel, hogy kapott a nyakába egy jó kis taracktüzet a pribékbanda. Két lator ott nyomban ki is adta a páráját, egyet pedig a népköztársaságiak elvittek stoppolásra Donyeckbe. Kettő meg megadta magát.
Krasznogorovkából ma délelőtt elkezdték ágyúzni Sztaromihajlovkát. Egy családi házat telibe is talált már az első latorgránát. A házban lakó család három tagja belehalt a valcmanista tüzérterrorba. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a család negyedik tagja-egy nyolcéves gyermek-iskolában volt.
Tegnap délután Donyeckben Alekszander Zaharcsenko aláírta az október 18-ra kiírt választásokról szóló törvényt.

A fenti videon látható a kijevi junta által legyártatott és hadrendbe állított “hordozható csodabunker”is! Egy Kalasnyikov háromszáz méterről simán átüti a méregdrágán legyártatott mobilbunker falát. Ahmetov oligarcha baromi jól keres a gyártásával.
Ma reggeltől egyébként Donbassz frontjainak szinte teljes hosszában beindult az acsarkodás. Szerencsére csak-néhány hely kivételével-kéziszerszámokkal fazoníroznak a felek.
http://www.balrad.com/index.php/2015/09/16/donbassz-hirei-17/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése