istoriya_ukrainy_1
Feje tetejére állt a történelem a mai ukrán torténelem könyvekben. Persze korábban is lehetett hallani ilyen híreket, de értelmes ember nem nagyon akart hínni a hitelességükben. Végül, ma a szemem elé került egy bizonyos Andrej Kozickij “munkássága”.
istoriya_ukrainy_1914-2014
“Ukrajna történelme. 1914-2014 év. a 10. 11. osztályos általános iskolások számára.”
És egy szerzői ajánlat melléje.
“A könyv megfelel az általános iskolák tantervének. Általános iskolák tanulóinak és tanárainak ajánlott, és mindazoknak akik szeretnék megismerni a hazájuk igazi, nem elferdített történetét.”
Mennyire volt elferdítve Ukrajna története a pán Kozickij szerint?
Nyissuk ki a könyvet az elsö harmadban.
istoriya_ukrainy_1914-2014_1
Ukrán ifjak német egyenruhában, akik védik a német városokat a támadásoktól! És ez még csak a kezdet.
Ez hogyan tetszik? Az író szavaiból idézve: “Ez a két plakát két, az ukránok számára egyaránt ellenséges rendszert ábrázol. A II. Vh idejében az őseink hősiesen harcoltak mind két oldalon, de nem értük hanem saját magukért.”
istoriya_ukrainy_1914-2014_2
Más szavakkal: kazahok, turkmének, zsidók, oroszok, németek valamiféle “Mordorért” harcoltak, és csak a ravasz ukránok javára cselekedtek…
De ez még mindig csak a kezdete annak az őrületnek ami ebben a könyvben történik.
(Hozzánk jött nyaralni a kolarádó f@sz(rímel oroszul)
istoriya_ukrainy_1914-2014_3
“Művészeti szatira Vlagyimir Putyin agresziv politikájára”. Ha ez szerintük szatíra-méghozzá művészi-akkor bizony az írónak sürgösen meg kell látogatnia egy pszihiátert.
És még az egy fölöttéb érdekes, hogy az ukránok mért vélik sajátjuknak a Krimet? Ha volt is valaha ukrán a Krim-félszigeten, az mindössze az öreg asszonyok kis százaléka, akik a szurzsikot beszélték.(Ez az orosz ukrán nyelv keveréke) Például Oroszország Rosztov-régiójában egy kicsivel többen beszélik ezt a nyelvjárást, mint Donbasszban.
De lapozzunk tovább.
istoriya_ukrainy_1914-2014_4
“Az ukrán felszabadíto légierö pilótái” Luftwaffe egyenruhában…? Tiszti rangban…? És méghozzá roszul megszerkesztett fényképen. Hát nem volt rá 10 dollár hogy rendesen megcsináják ezt a képet?
Sok érdekesség van még a könyvben. De sajnos tovább nem bírtam olvasni…
Közben olyan gondolatom támadt, hogy bizony nem véletlenül pont ilyen tankönyveket ajánlanak az ukrán iskolákban. Megy a harc az ukrán gyerekek elméiéért. Beléjük akarják nevelni a náci doktrinát, hogy évtizedek múlva, amikor megerösödik az ukrán infrastruktúra és gazdaság, megismételjék Hitler kísérletét.
Így is lenne, ha nem lenne Oroszország és Donbassz. Sokan belénk botlottak már, de elbuktak rajtunk. Bandera utódai is így fognak járni.
Hála az égnek eléggé belénk nevelték a nácizmus iránti gyülöletet. Reméljük hogy elöbb utób sikerül leküzdeni ezt a banderista kórt is. Hátha megtudjuk menteni legaláb az ukrán gyerekek egy részét azok közül, akik e tanterv szerint tanulnak.
Mondjuk Ukrajna történetét!
(Andrej Volkov)