Az ENSZ migráns-jogok ügyében illetékes megbízottja, a kanadai Francois Crépeau a múlt hét végén arról nyilatkozott, hogy bátor migránsok eltökélten igyekeznek bejutni Angliába, de a brit kormány rasszizmustól és nacionalizmustól indíttatva, csak azért akadályozza a beözönlésüket, mert színes bőrűek.

Francois Crépeau, az ENSZ migránsügyi szakértője különös hasonlattal élt a nyilatkozatában. Azt mondta, hogy helytelen feltartóztatni a közel-keleti és afrikai migráns-özönt, mert ez épp olyan dolog, mintha egy európai Thaiföldön akarna üdülni. A brit kormány németek vagy franciák tömeges bevándorlása ellen nem védekezne ilyen keményen.

A hangsúly persze az erőszakos beözönlésen van. Angliát nehéz rasszizmussal vádolni, mikor kormányában és parlamentjében, de az élet minden területén bőven van képviselve minden itt meghonosodott faj, viszont ami jelenleg végbemegy a La Manche Csatorna franciaországi partjainál, az példa nélkül áll a brit bevándorlástörténetben.

Az újabb fejlemények közül három hír keltett feltűnést. Az egyik még a múlt héten érkezett, arról, hogy egy elszánt közel-keleti menekült beszökött a Csatorna Alagútba, és tizenegy óra alatt végiggyalogolta Angliáig a teljes hosszát, miközben száz kilométeres óránkénti sebességgel robogó szerelvények húztak el mellette, amelyeknek már csak a szele is a halálba sodorhatta volna, ha nem kapaszkodik minden erejével vezetékekbe.

A legújabb hírek egyrészt arról szólnak, hogy jóllehet Anglia forintban kifejezve több mint négymilliárdos költséggel szögesdrótkerítést épített az Alagút bejáratánál, (ezt épp most fogja három kilométerrel meghosszabbítani), ezen a kerítésen van egy számkóddal nyitható biztonsági kapu. Migránsok a billentyűk kopottsága és piszkossága alapján megfejtették a kódot, és simán bejutottak a túlsó oldalára.

Másrészt arról számolt be a sajtó, hogy egy kurd származású brit állampolgárok által alakított bűnbanda, amely eddig csak teherautó-sofőröknek ajánlott pénzt migráns-csempészés fejében, legújabban idősebb, jól öltözött, nyaralásból hazatérő házaspárok autóit szemeli ki, és nekik ajánl - persze klienseik pénzéből - 500 eurót, ha beültetnek maguk mögé egy-egy migránst. Ugyanis az ilyen autókat általában meg sem állítják, amikor Angliában legördülnek az Eurostar-ról.

Az idézett ENSZ-szakértő szerint a brit kormánynak meg kellene értenie, hogy nem előnyöket kereső migránsok özönéről van szó, hanem a globalizáció következményeként előálló természetes népmozgásról. Andrew Percy brit konzervatív párti képviselő szerint az úgymond "jólelkű" nyilatkozó "sületlenségeket" beszél. Calais-nél már többezer lakosú tábort vertek az Angliába készülő migránsok, ahol saját etióp templomuk is van. Vasárnap onnan közvetítette a szokásos délelőtti Istentiszteletet a BBC televízió.

Sárközi Mátyás, London

Inforádió

A németek is visszaküldenek 94 ezer balkáni menedékkérőt úgy, hogy még egyszer vissza sem térhetnek oda.



javasolnám a migránsok betelepítését
a Wall Streetre, City of London, Rothschild országba, a Vatikán, az USA, Kanada, Francia és Németország, de legfőképp Izrael területére. Vajon, hogy állna a szájuk széle? Hazai viszonylatban pedig ajánlanám gyűjtőtáborok létrehozását a Judapesti zsidó knesszet közvetlen közelében, a zsidó negyedben, az itt épült izraeli lakóparkokban és azok területén, az USA és Izrael nagykövetségein, a Rózsadombon és minden mocskos féreg vezető politikusunk, multimilliárdosaink, faj és jogvédőink udvarában, birtokán. És persze az ő kis vagyonkáikból eltartva. Nem ám a magyar népség befizetett adójából! s_*_ezt s_*_rtata s_*_dur
mormota1968